Hlavní obsah

Až ostudný výkon, čertil se Kováč po derby. Kdyby mohl, střídá o půli sedmkrát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vůbec poprvé hostil východočeské fotbalové derby nový hradecký stadion. A zatímco domácí svou arenu uhájili a s výhrou 2:0 jsou spokojeni, kouč Pardubic Radoslav Kováč nešel pro kritická slova daleko. Z výkonu týmu byl tak zklamaný, že kdyby mohl, prý by o půli udělal klidně sedm změn.

Foto: Vostárek Josef, ČTK

Emoce kouče Pardubic Radoslava Kováče

Článek

„Špatný zápas. Hradec vyhrál zaslouženě, více chtěl. Chyběla nám kvalita na míči, celkově jsme tahali od první do poslední minuty za kratší konec. Za mě obrovské zklamání. Šlo o derby, měli jsme předvést daleko lepší výkon. Prohrát se může, ale tohle bylo až ostudné,“ pálil ze sebe Kováč v rozhovoru pro O2 TV.

Poločas ještě skončil 0:0 a trenér hostí chtěl něco změnit. Do druhého dějství už nezasáhli záložník Laurent Kissiedou a útočník Tomáš Zlatohlávek.

„Nepochopím, co se klukům dělo v hlavách. Věděli jsme, že Hradec bude agresivní, ale my vůbec nefungovali. Kdybych mohl, vystřídám o půli sedm hráčů. Organizace se trhala jak nikdy, asi nejhorší zápas, co jsem v Pardubicích. Mrzí mě, že žádný hráč nedokáže zavelet, abychom šli jeden za druhého. Na place byl jen jeden tým,“ přidal následně na tiskové konferenci Kováč.

Kromě mizerného výkonu musí řešit ještě jednu nepříjemnost. V 70. minutě šel z trávníku pro útočnou fázi klíčový Kryštof Daněk.

„Měl v týdnu problém s přitahovačem. Jednou skoro netrénoval, ale říkal, že je stoprocentně připravený. Kryštof se alespoň dostal k nějaké střele, jinak jsme toho měli hrozně málo,“ pokračoval Kováč.

O výhře domácích nakonec rozhodla 57. minuta. Šlo o souběh několika událostí. Hostující Marek Icha poslal velmi nepřesný křižný pas, který skončil v autu. „To jsem neviděl ani v žácích,“ posteskl si Kováč. Hradec se zmocnil míče a Michal Hlavatý fauloval Lukáše Čmelíka. Ke standardní situaci u postranní čáry se postavil Ladislav Krejčí a jeho centr poslal hlavou do sítě Filip Čihák.

„Důležité utkání, skvělá atmosféra. Vyhráli jsme zaslouženě. Kluci plnili plán, do druhé půle jsme chtěli ještě přidat směrem do útoku. Pečlivě jsme se připravovali na standardní situace a jedna z nich rozhodla,“ cituje klub spokojeného kouče Hradce Davida Horejše.

„Musím kluky pochválit za to, že jsme hru kontrolovali po celou dobu. Největší dík patří samotným hráčům a publiku. Diváci dali zápasu glanc,“ poděkoval Horejš. Pojistku přidal v 73. minutě útočník Daniel Vašulín.

Derby však nabídlo i jeden moment, který do fotbalu příliš nepatří. V 83. minutě začalo hořet v sektoru hostí. Z televizních záběrů navíc bylo vidět, jak se fanoušci Pardubic snaží skrze napnutou plachtu ztížit práci hasičům. Pokud došlo k poškození například sedaček, škoda může být nemalá.

Reklama