Hlavní obsah

Bah nakouřil strašný granát, tak kanonýr Lingr nastavil hlavu. Hovorka vařil, ale slaví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výsledky, který pro vývoj soutěže hodně znamená. Derby ovládli sešívaní. Fotbalisté Slavie porazili doma ve 24. kole první ligy v pražském derby Spartu 2:0 a vzdálili se jí v tabulce o deset bodů. Letenští mají ještě středeční dohru v Jablonci k dobru. Vítězný gól vstřelil v Edenu v 41. minutě Ondřej Lingr, pojistku v závěrečném nastavení přidal Ivan Schranz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Lingr ze Slavie Praha a David Hovorka oslavují gól na 1:0 během derby se Spartou Praha.

Článek
Fotogalerie

Hrdina domácích rozhodl hlavičkou, přitom balon trefil nějakých 30 centimetrů nad trávníkem. „Proč hlavou? Nevím, prostě instinkt. Alex Bah tam nakouřil strašný granát, nastavil jsem hlavu a míč trefil. Kdybych nastavil nohu, asi se netrefím," popisuje Ondřej Lingr v rozhovoru pro O2 TV Sport.

Ač záložník, je nejlepším ligovým střelcem v Slavie. Připsal si již 11. trefu v sezoně, přitom nemá ani jednu asistenci. „Doufám, že když budu dávat tolik gólů, nikdo mi to připomínat nebude," směje se Lingr.

Slavia znovu vede tabulku, Sparta na ni ztrácí už deset bodů. „Obrovsky důležité vítězství. Po dvou letech vyprodaný Eden, zlomili jsme to po dvou porážkách v derby v sezoně. Ale teď hrajeme dobře, šli jsme do zápas v úplně jiném rozpoložení než do posledního derby," vyzdvihuje Lingr.

Stejně velkým hrdinou byl stoper David Hovorka. Nastoupil po zranění poprvé po 13 měsících, a hned v základní sestavě proti Spartě, jejímž je odchovancem.

„O mém startu jsme se bavili už dřív. Minulý týden s Hradcem to nevyšlo, až teď. Rozhodnutí přišlo v průběhu týdne, cítil jsem se dobře. Tempo derby bylo pro mě šílené, v první půli jsem po 13 měsících vařil," líčí situaci.

A je šťastný. „Vyhráli jsme 2:0, slavíme. Fakt skvělé po 13 měsících, ani mi není zima. Dlouhá cesta k návratu, nebylo to jednoduché, náročné, vyřešil jsem si některé osobní věci. A respekt ke klukům ze Sparty. Vzali to sportovně, popřáli mi k návratu."

Reklama