Hlavní obsah

Baník bude pod velkým tlakem, míní zlínský záložník Hrubý. Zastal se mladého parťáka Cedidly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návrat do Edenu, kde v minulosti působil, záložníkovi fotbalistů FC Trinity Zlín Robertu Hrubému minulý víkend nevyšel. Ševci padli v emotivním ligovém duelu se Slavií vysoko 1:4. Nyní se chystá na sobotní utkání v Ostravě, jejíž dres oblékal tři a půl roku.

Foto: fcfastavzlin.cz

Robert Hrubý (vpředu) si v Ostravě znovu zahraje proti svému bývalému mužstvu

Článek

„Náš los se na začátku sezony trochu podobá tomu loňskému, kdy jsme po úvodní domácí porážce se slávisty jeli na Baník, a ani tam jsme neuspěli. Tentokrát máme už aspoň bod z prvního kola za remízu s Mladou Boleslaví. Proti ní jsem ale kvůli doznívajícímu zranění kolena hrát nemohl," ohlíží se teď už uzdravený Hrubý.

Věří, že Zlíňané zvládnou o víkendu střetnutí v Ostravě výsledkově lépe než před rokem. „Kéž bychom uhráli aspoň plichtu," přeje si. Jenže fotbalisté Baníku mají pod novým koučem Vrbou co napravovat, vždyť v premiérovém duelu nového ročníku nejvyšší soutěže překvapivě utrpěli na svém hřišti debakl 0:3 od Olomouce.

„Pak remizovali na Bohemce, jsou na tom tudíž podobně jako my. Dovedu si představit, pod jak velkým tlakem v sobotu před svými fanoušky budou. Znám to z vlastní zkušenosti v Baníku. Když se nám podaří dlouho držet bezbrankový stav a případně i vstřelit vedoucí gól, domácí by znervózněli. Což by nám mohlo hrát do karet," přemítá.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Václav Procházka ze Zlína (vpravo) dostává od rozhodčího Dalibora Černého červenou kartu.

Ve vyostřeném zápase na Slavii, který vzbudil v tuzemských fotbalových kruzích značný rozruch, přišel Hrubý na hřiště po zranění až ve druhé půli. „Byla to tam trochu divočina," říká s poukazem na neudělení červené karty parťákovi Cedidlovi, který ostrým zákrokem sestřelil Ewertona, a vyloučení kapitána Ševců Procházky, jenž bude moravskému mužstvu v Ostravě chybět.

„Zase bych to ale tolik nezveličoval. Nemyslím si, že jenom my jsme byli agresivní. Slávisté nás trochu popichovali, a my přece nemůžeme dorazit do Prahy s tím, že dostaneme trojku, odjedeme a budeme dál kamarádi. Tak to nefunguje," má jasno.

Připouští, že za nepříznivého stavu měli v sobě zlínští fotbalisté v Edenu značné emoce. „S výjimkou zákroku Cedidly ale nebyly další fauly nijak za hranou. Byl to prostě hodně vyhecovaný zápas," domnívá se osmadvacetiletý Hrubý.

Mrzí ho, co potkalo jeho mladého spoluhráče. „Ceďa rozhodně není zákeřný fotbalista. Je to úplně normální hodný kluk. Vždyť se hned po utkání omluvil. Byl to samozřejmě na Ewertona ošklivý zákrok, ale určitě nešel do souboje s tím, že ho chce zranit. Ewerton to udělal chytře, dal si tam nohu. Nevypadalo to vůbec dobře, avšak takové věci se občas ve fotbale stávají. Nikdo nechce prohrávat," zastal se Cedidly, s nímž zahájila disciplinární komise řízení.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články