Hlavní obsah

Ewerton je po vyšetření. Po hrůzném zákroku by měl Slavii chybět minimálně čtyři až šest týdnů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrý faul zlínského obránce Martina Cedidly na slávistického křídelníka Ewertona přebil všechny ryze fotbalové události nedělního utkání v Edenu. Brazilský driblér po brutálním skluzu přemotivovaného soupeře odkulhal ze hřiště, nebyl schopný pokračovat ve hře. Vyšetření ve střešovické nemocnici vyvrátilo nejtemnější scénář, tedy třeba pauzu do konce podzimu, i tak si ale Ewerton odpočine. Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík na sociální síti Twitter informoval, že bude chybět minimálně čtyři až šest týdnů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zraněný Ewerton ze Slavie Praha odstupuje z utkání s FC Trinity Zlín.

Článek

Je jisté, že letní posila z Mladé Boleslavi vynechá čtvrteční odvetu třetího předkola Konferenční ligy v Aténách proti Panathinaikosu. Chybět bude i v několika následujících ligových zápasech - v Jablonci, s Pardubicemi, v Brně, s Teplicemi, možná i na Slovácku a dál.

Šikovný Brazilec se v prvních zápasech nové sezony nejevil úplně špatně, například v prvním duelu proti Panathinaikosu dodal Slavii drajv. Teď ale bude jeho adaptace narušena. „Vypadá to s ním hodně špatně," posteskl si trenér sešívaných Jindřich Trpišovský, který nechápal především mlčení sudího u videa, kterým byl Vít Ondráš.

Rozhodčí si tresty už vyslechli. Hlavní arbitr Dalibor Černý, jenž udělil Cedidlovi za nešetrný zákrok jen žlutou kartu, si nezapíská do konce září. Pro Ondráše od videa, který kolegu na hřišti neopravil, dokonce podzim skončil.

Hříšník Cedidla může také vyfasovat dodatečný trest od disciplinární komise, která zasedá ve čtvrtek. Bude záležet na ni, jestli se případem bude zabývat. Tomu, aby tak učinila, nahrává fakt, že Ewerton nuceně střídal a bude nějaký čas chybět.

Komise rozhodčích konstatovala, že zlínský obránce měl být vyloučen a že šlo o surovou hru. Ta je v disciplinárním řádu rozdělena do tří kategorií, škála trestů je pestrá. V prvním rozmezí se trestní sazba pohybuje mezi stopkou na jeden až šest soutěžních zápasů. Ve druhém, které zahrnuje zranění hráče, je pro viníka možný distanc na dvě až deset utkání. Nejvážnější a nejbrutálnější činy s opravdu velkými následky mohou být pak ve třetí kategorii trestány zákazem činnosti na dva až osmnáct měsíců. Zatím je velice obtížné předvídat, jak se disciplinárka zachová.

Sešívaní po utkání ani nevypadali, že by chtěli Cedidlu hnát před tribunál. „Nevím. Omluvil se nám, je to fotbal, kontaktní sport, tohle se stane," pravil Trpišovský.

Reklama

Související témata: