Hlavní obsah

Cedidla zatím může hrát, disciplinárka si ho však kvůli zranění Ewertona podá

Aktualizováno

Zatím může nastupovat, přísnému trestu však téměř jistě neujde. Disciplinární komise zahájila řízení se zlínským fotbalistou Martinem Cedidlou za surovou hru v utkání 2. kola Fortuna ligy na Slavii, které vedlo prokazatelně ke zranění faulovaného protihráče Ewertona. Brazilec by měl sešívaným chybět 4-6 týdnů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Cedidla ze Zlína a Ewerton ze Slavie během utkání 2. kola Fortuna ligy.

Článek

Pro nejbližší víkend a utkání na hřišti ostravského Baníku je ještě volný. Poté se však zlínský Martin Cedidla musí obávat vyššího trestu. Sparťan Jan Kuchta dostal za surovou hru v úvodním kole stop na 5 zápasů, faulovaný liberecký brankář Vliegen přitom utkání dochytal.

„Disciplinární řízení bylo zahájeno za přečin, za který měl být Cedidla při utkání podle dostupných záběrů vyloučen, což ve svém stanovisku potvrdila i Komise rozhodčích FAČR. Postižený hráč Slavie současně utrpěl při střetu zranění, pro které utkání nedohrál a které současně vedlo k jeho vyřazení ze sportovní činnosti na delší dobu, což bylo ze strany pražského klubu doloženo doručenou lékařskou zprávou," avizuje Richard Baček, předseda Disciplinární komise LFA.

„Z tohoto důvodu se jedná o situaci, která nám umožňuje podrobit disciplinárnímu řízení hráče, přestože jeho chování nebylo postiženo vyloučením přímo rozhodčím na hrací ploše. Protože hráč nebyl vyloučen přímo v utkání, nemá podle disciplinárního řádu předběžně zastavenou závodní činnost a do vyřešení případu tak může nastupovat k soutěžním utkání," dodává Baček.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zraněný Ewerton ze Slavie Praha odstupuje z utkání s FC Trinity Zlín.

Cedidla v 59. minutě utkání v Edenu u postranní čáry ostře sestřelil Ewertona a sudí Dalibor Černý mu udělil pouze žlutou kartu. Videorozhodčí Vít Ondráš kolegovi nedoporučil přezkoumat faul ze záznamu. Ewerton musel po zákroku střídat kvůli zranění kolenního kloubu a postranního vazu. Zlínský bek se po utkání omluvil.

Komise rozhodčích za špatný výkon v zápase, který favorizovaná Slavia vyhrála 4:1, zastavila Ondrášovi delegaci až do zimní přestávky, Černý si nezapíská první ligu do konce září.

Za vyloučení po druhé žluté kartě si 1 soutěžní utkání nezahrají Václav Procházka (Zlín) a Adam Gabriel (Hradec Králové).

Za porušení povinností pořadatele zaplatí Sparta pokutu 30 tisíc a Teplice 20 tisíc korun.

Reklama

Související témata: