Hlavní obsah

Baník hlásí návrat legendy!

Bývalý fotbalový brankář Luděk Mikloško se vrací do Baníku Ostrava, kde odstartoval svou hvězdnou kariéru. Šedesátiletý někdejší gólman West Hamu United se stal členem představenstva klubu a ponese rovněž zodpovědnost za sportovní řízení celého klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Luděk Mikloško na archivním snímku z roku 2017.

Článek

"Rozhodli jsme se ho oslovit z několika důvodů. Z řady rozhovorů, které jsme spolu vedli, i svým pohledem na fotbal mě přesvědčil, že má Baníku co dát. Když k tomu připočteme jeho vztah k Baníku a dlouholeté manažerské zkušenosti ze zahraničního i tuzemského fotbalu, je pro nás cenné takového člověka v klubu mít," řekl předseda představenstva a majitel Baníku Václav Brabec.

Bývalý reprezentant Mikloško tak přebírá hlavní zodpovědnost od Aloise Grussmanna, který však v klubů zůstává dále na manažerské pozici.

Foto: Václav Jirsa, Právo

Fotbalová historie. Luděk Mikloško při tréninku reprezentace.

"Takových pracovitých lidí se zkušenostmi a charakterem je málo a jsem rád, že Lojza v Baníku je. Cítíme, že jedny z věcí, na kterých teď rovněž musíme zapracovat, jsou vytvoření koncepce skautingového oddělení a zkvalitnění procesu posunu jednotlivých hráčů mezi kategoriemi až do dospělého fotbalu, což by teď měla být hlavní Lojzova parketa," řekl Mikloško.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Boston i díky Pastrňákovi triumfoval v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články