Hlavní obsah

Baník představil nové dresy i kapitány. Čeká, jak se vyvine situace okolo Plavšiče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V nových dresech míříme výš. Fotbalový Baník Ostrava před novou sezonou heslem, pod kterým dresy představil, jasně říká, že nechce opakovat jarní boj o záchranu a celkové jedenácté místo. „S kádrem, který máme, bychom se chtěli posunout dál a hrát v horních příčkách,“ konstatuje bez konkrétně vyřčeného cíle šéf sportovního úseku Baníku Luděk Mikloško. Je obezřetný, kádr se hodně obměnil. „Bude chvilku trvat, než si vše sedne. Ale nebudeme se vymlouvat,“ dodává.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Slavnostní představení nových dresů. Zleva jsou Jiří Boula, Filip Kubala a Matěj Šín.

Článek

Ze šachty v bývalém dole Anselm vyjíždí výtahem tři hráči Baníku v nových dresech pro nadcházející sezonu. V tradičně bílém domácím, modrém venkovním a třetím černozeleném, který odkazuje na hornickou historii regionu. Následuje video, na němž raketa směřuje směrem na Měsíc, na kterém pak astronaut zapichuje tyč s dresem ostravského klubu.

Baník pojal představení dresů originálně. Jiný chce být i na hřišti, po uplynulé sezoně do toho v Ostravě šlápli, kádr překopali. Přišlo devět nových tváří: brankář Jakub Markovič, obránci Filip Blažek a Matej Madleňák, záložníci Ewerton, Samuel Grygar, Patrick Kpozo a Tomáš Rigo a útočníci Filip Kubala a Abdullahi Tanko. Na cestě je ještě ofenzivní hráč David Fadairo.

„Věřím, že náš tým bude kvalitní, rychlejší a bude mít mnohem větší sílu dopředu," je přesvědčený Mikloško. „Jsme variabilnější, rychlejší, pohyblivější. Chceme zapomenout na minulou sezonu, věříme, že ta nová bude lepší," dodává ostravský trenér Pavel Hapal.

Soupiska Baníku je momentálně pěkně objemná, čítá přes třicet hráčů. Ostravští ještě čekají, jak se vyvine situace kolem křídelníka Srdjana Plavšiče, který u nich v uplynulé sezoně hostoval a osvědčil se. „Zájem o něj máme, ale záleží i na něm a jeho agentovi. Srdjan toužil po zahraničí. Čekáme, jestli se někde dohodne. Pokud ne, věříme, že by byla velká naděje, že by skončil u nás," podává aktuální informace Mikloško.

Mohutný kádr by měl trošku prořídnout. „Nechceme držet třicet hráčů, snažíme se vybrat to nejlepší. Nějaké hráče pošleme na hostování, cítíme, že by tu teď neměli takový prostor. Budeme se snažit je posunout do druhé nebo první ligy, aby hráli a třeba za rok se vrátili," nastiňuje šéf sportovního úseku Baníku. Podle něj zároveň momentálně není žádná konkrétní nabídka na nikoho z hráčů, se kterými se jistě počítá.

Po odchodu brankáře Jana Laštůvky se volil nový kapitán. Stal se jím zkušený Jiří Fleišman. Jeho zástupci jsou Filip Kaloč a novic Filip Blažek, který by mohl vyběhnout s páskou na ruce hned v prvním utkání v Liberci. „Je to vůdčí typ, získal si spoluhráče chováním, má respekt na hřišti. Přejeme mu to," avizuje Hapal.

Začátek Fantasy ligy se blíží

V sobotu startuje Fortuna liga! Už máte svůj tým? Vytvořte si ho a hrajte zdarma o zajímavé ceny na Sport.cz.

  Plzeň - Ostrava dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň
Ostrava
  Slovácko - Slavia dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Slovácko vs. Slavia
Slovácko vs. Slavia
Slovácko
Slavia
  Ml. Boleslav - Sparta dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.