Hlavní obsah

Baník se i nadále trápí, pomůže Milan Baroš? Dokázal by kabinu namotivovat, říká Hapal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostravskému Baníku se stále nevede vítězit a hledá něco, co by ho konečně nakoplo. Výrazné změny v sestavě, které trenér Pavel Hapal udělal pro utkání s Libercem kýžené tři body nepřinesly, své zraky nyní v Ostravě obrátili na bývalého útočníka Milana Baroše, který by mohl zaplnit uvolněné místo asistenta po Davidu Oulehlovi. „Milan je ikona klubu a když bude chtít přijít, přivítáme ho," řekl Hapal.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Trenér Ostravy Pavel Hapal během zápasu proti Liberci.

Článek

Na utkání s Libercem jste kladli velký důraz, dokonce jste se na něj připravovali společně tři dny v Polsku. Je velké zklamání, že nemáte tři body?

Chyběl kousek. Odehráli jsme výborný zápas, jen jme se neprosadili střelecky. Zasloužili bychom si vyhrát, ale nevyhráli jsme, přestože to byl náš nejlepší zápas na jaře.

V základní sestavě jste udělal hodně změn. Jen na střídačce zůstali Laštůvka, Plavšič, Almási. Bylo to složité rozhodnutí?

Nebylo v tom smyslu, že jsme věděli jsme, že některé změny uděláme. Dva týdny reprezentační přestávky jsme využili k tomu, abychom hráče sledovali a zároveň jsme čekali, jak na tom další budou zdravotně. Z toho vyústila tato základní sestava.

Jak to přijali hráči, kteří doposud hráli?

Musejí to přijmout. A je jedno, jestli je jim dvacet nebo třicet let. Tohle máme vypořádané. Na druhou stranu nechci, aby to vyznělo tak, že ti, co dnes nehráli mohou za to, že jsme nevyhrávali. Neděláme žádný řez sestavou, nikoho nevyhazujeme. Rozhodli jsme se pro tuto sestavu a hráči jsou profíci a necítí žádnou uraženost. Všichni děláme všechno pro Baník a po té šnůře jsme chtěli udělat nějakou změnu. Herně se to povedlo, ale to kýžené a to jsou body, nám to zase nepřineslo.

Na druhou stranu jste měl kvalitu na lavičce. S tím jste kalkulovali?

Ano, i to jsme měli v hlavě. Že tam kvalitu tu kvalitu v průběhu zápasu dostaneme. Střídání pomohla, ale máme stále problém, že nemůžeme vstřelit branku.

Je to už křeč?

Nevím, hráči jsou pod tlakem, ale na tréninku to řešíme, góly dáváme. V prvním poločase byl Tijani blízko, patou trefil brankáře to do nohy. Řešil to dobře, ale trefil brankáře na lajně. To je prostě smůla a takových věcí bylo více.

Do branky jste poslal Jiřího Letáčka. Proč ne Martina Hrubého?

Jirka má formu, dobře trénuje, Hrubý byl s reprezentací. Lety chytal byl v béčku a byl vždy oporou, vychytal tam několik šancí. Proto jsme se k tomu kroku rozhodli. Chytal výborně, kdybychom měli většího peška, tak jsme mohli prohrát po té střele (Valenty) pod břevno, ale vytáhl to ven.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Zleva Jan Juroška z Ostravy, Mohamed Doumbia z Liberce.

Na stoperu hrál Bitri s Pojezným. Jaroslav Svozil stále není fit?

Trénuje, hraje za béčko, ale z mého pohledu ještě není připravený úplně. Víme to z dat, testů. Dělá všechno proto to, aby byl brzy připravený. Ale z mého pohledu ještě není.

Příští víkend jedete na Slovácko, pak hostíte Plzeň, Slavii. Neděsí vás tenhle těžký los?

Je těžký, ale mě se potvrzuje jedna věc. I když někdy nehrajeme dobře, zatím jsme se poráželi sami, svými chybami a proto, že jsme dostávali hloupé góly. Nevím, proč bychom nemohli s nimi zase bodovat. Liberec měl dvě nebo tři situace, které ale nebyly stoprocentní. To splňuje to očekávaní. Nemůžu být ale spokojený s ofenzivou, šancí na ten jeden gól jsme měli dost.

Nechybí vám po odchodu Davida Oulehly asistent? Jste na to s Jiřím Nečkem nyní sami.

Není to tak, že bychom bez něj měli práci navíc, protože vše jsme konzultovali společně. Chod týmu to nenarušuje, nicméně myšlenku, že bychom někoho do práce zapojili, máme.

Bude tím někým Milan Baroš?

Pokud bude z jeho strany zájem, tak to přivítáme. Před zápasem se Spartou jsme se potkali a vím, že dokáže kabinu namotivovat, všichni k němu vzhlíží. Milan je ikona klubu a když bude chtít přijít, přivítáme ho.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články