Hlavní obsah

Baník se zadrhl. Dostáváme laciné góly a trápí nás koncovka, stýská si trenér Hapal

Po solidním vstupu do jarní části první ligy se fotbalisté Baníku zadrhli. Po nečekaném domácím nezdaru s Jabloncem padli v sobotu 1:2 i v Brně se Zbrojovkou, a ostravský trenér Pavel Hapal netajil značné zklamání z další ztráty bodů.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Zachmuřený kouč Baníku Ostrava Pavel Hapal při utkání v Brně.

Článek

V čem vidíte hlavní příčinu porážky v Brně?

Bohužel dostáváme teď hodně laciné góly. Hlavně ten první po autovém vhazování mě hodně mrzí. Byl hloupý, nepohlídali jsme si hráče. Jsem přesvědčený, že kdybychom déle udrželi bezbrankový stav, postupně by se utkání překlopilo na naši stranu. V koncovce se ovšem teď dost trápíme. Ve druhém poločase jsme se sice zlepšili a vstřelili jsme kontaktní gól, ale aspoň vyrovnat jsme už nestihli. Hodně našich centrů do soupeřovy šestnáctky bylo nepřesných a Brňané nám taky dost míčů zblokovali. Když už jsme se do šance dostali, podržel Zbrojovku gólman Berkovec.

Vyhrál soupeř zaslouženě?

Neřekl bych, že by Brňané byli v bojovném utkání, které provázela řada nepřesností, herně lepší. Stejně jako předtím doma proti Jablonci jsme určitou kvalitu předvedli, ale bohužel netrefujeme bránu. V Brně to ale bylo i o chování v jednotlivých klíčových situacích. Domácí na tom byli líp ve finální fázi. Kuba Řezníček nám dal dva góly, je to zkušený střelec. Před jeho druhou brankou jsme signalizovali Ševčíkovu ruku, avšak rozhodčí byl jiného názoru.

Jste po dvou prohrách za sebou nervózní?

Klidný určitě nejsem. Ve vyrovnané ligové tabulce se každá bodová ztráta hned projeví. Poslední dva zápasy už ale nevrátíme. Teď už není příliš o čem přemýšlet. Před námi stojí jednoznačný úkol porazit v příštím ligovém kole Hradec Králové.

Pomůže vám v něm už útočník Almási, který ani v Brně nebyl po zranění ještě ani na lavičce?

Nechali jsme ho doma. Almásiho zdravotní stav nebyl ještě takový, aby mohl aspoň na část střetnutí naskočit. Za týden už by ale měl být připravený.

Reklama