Hlavní obsah

Baník uhájil Slavii první příčku, Plzeň veze z Ostravy bod. Klokani vyhráli, Škoda je stovkařem

Aktualizováno

Drama v Ostravě mohlo přinést změnu v čele tabulky, ale nakonec nepřineslo. Vrcholem sobotního programu 15. kola fotbalové Fortuna ligy byl duel Baníku s Plzní. Viktoria vedla o dva góly a mohla se tak vyhoupnout před Slavii, po remíze 2:2 však za ní dál zůstává druhá. Mladá Boleslav porazila Zlín 1:0, Bohemians si poradili s Českými Budějovicemi 3:1 a Olomouc doma remizovala s Hradcem Králové 2:2.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Jan Sýkora z Plzně a Jan Juroška z Ostravy.

Článek
Fotogalerie

Chtěli ukázat Spartě, jak se dá vyhrávat v Ostravě... Nakonec tam uhráli přesně stejný výsledek jako letenský rival. Ačkoliv fotbalisté Plzně měli obrovské problémy se skládáním sestavy a třeba na stoperu musel nastoupit útočník Chorý, na Baníku ještě do poločasu vedli o dva góly. Jenže domácí vytasili žolíka Klímu, který dvěma trefami stanovil konečnou remízu.

Ještě nedávno vedoucí Plzeň tak hromadí nepříjemnou sérii. Po porážce 0:2 na Slavii remizovala bez branek s Olomoucí a přišla o první příčku. Pátá Ostrava nevyhrála již v posledních čtyřech kolech. Viktorii aspoň zůstala výborná bilance s Baníkem, s nímž neprohrála v posledních 24 ligových zápasech od srpna 2009.

Nováček Hradec Králové ukořistil bod v Olomouci. Votrokům patří šesté místo, osmá Sigma v předchozích čtyřech kolech získala jediný bod a nedala gól. Tentokrát si vypracovala dvou brankový náskok, který jí ovšem nestačil. Východočeši zabojovali a získali bod za remízu 2:2.

Mladá Boleslav už je sedmá. Přivítala Zlín, zápas rozhodl svým 100. gólem v české nejvyšší soutěži Milan Škoda. Ševci sice ve třech minulých kolech v řadě neinkasovali a poslední dva ligové duely se Středočechy vyhráli, statistika jim ovšem tentokrát nepomohla, klesli na dvanáctou příčku.

Bohemians 1905 v Ďolíčku vyzvali České Budějovice, se kterými doma v nejvyšší soutěži bodovali šestkrát za sebou. A porazili je znovu. Klokani byli lepší, zaslouženě zvítězili 3:1. Posunuli se na jedenécté místo, Jihočeši jsou devátí.

Program 15. ligového kola:
Sobota
Mladá Boleslav - Zlín 1:0
Branka: 25. Milan Škoda
Bohemians - České Budějovice 3:1
Branky: 24. Keita, 35. Hronek, 87. Koubek - 58. Bassey
Olomouc - Hradec Králové 2:2
Branky: 28. Růsek, 47. Breite - 64. z pen. Rada, 76. Vlkanova
Ostrava - Plzeň 2:2
Branky: 67. a 83. Jiří Klíma - 12. Mosquera, 36. z pen. Beauguel
Neděle
15:00 Slovácko - Sparta
15:00 Karviná - Liberec
15:00 Teplice - Pardubice
18:00 Slavia - Jablonec

Reklama

Související témata: