Hlavní obsah

Baník zahájil přípravu i s Janem Baránkem. Vypadá v pořádku, tak je v základu, žertoval Vrba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco na hlavní ploše stadionu Bazaly soupeřily v sobotu žákovské fotbalové týmy Vítkovic a Poruby, na vedlejším hřišti polykali poprvé pod vedením Pavla Vrby seznamovací tréninkovou dávku po letní pauze hráči ostravského Baníku. Fanoušci mohou minimálně nyní zapomenout na zachmuřenou tvář trenéra z doby působení v pražské Spartě, v Ostravě je známý kouč zatím mimořádně dobře naladěný.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Pavel Vrba při prvním tréninku Baníku po zahájení letní přípravy.

Článek
Fotogalerie

„Byl to první trénink po dovolených. Je vidět, že hráči jsou nadržení. Trénink měl parametry, které jsem očekával. Jsem rád, že to tak vypadalo. Je před námi nyní deset pro hráče složitějších dní. To znamená každé dopoledne trénink na hřišti a odpoledne nějaká metráž, kterou potřebujeme zvládnout," popisoval plány na další dny Vrba.

Kromě zraněných Jaroslava Svozila a Jana Jurošky a reprezentantů Filipa Kaloče, Ladislava Almásiho a Gigli Ndefeho dorazili všichni, kdo v tuto chvíli tvoří kádr ligového týmu. „Ti tři hráči měli reprezentační povinnosti, a protože před námi nejsou žádné kvalifikační zápasy do evropských pohárů, dostali extra volno," objasňoval absence nový trenér Baníku.

Nechyběly naopak všechny tři dosud podepsané posily – Michal Frydrych, jenž se vrátil do Baníku po sedmi letech ve Slavii Praha a Wisle Krakov, levý krajní obránce či záložník 22letý Jan Kubala z italského Udine a 25letý středový záložník či bek Ladislav Takács, jehož hostování z pražské Slavie se před pár dny změnilo v trvalý přestup. „Jsem tady nový, noví kluci jsou tady taky noví, takže pro mě jsou všichni noví," smál se Vrba.

„Ale vážně, já si ani nemyslím, že to jsou hráči, kteří by se měli nějak okoukávat. Jsou to hráči, kteří přišli a měli by naskočit a Baníku pomoct v dalších sezonách. Laco Takács je zkušený hráč, ani nevím, kolik už má startů v lize. Po Laštym možná nejvíce tady v Baníku. Odehrál spoustu ligových zápasů a svou pozicí budí respekt a je dobře, že takoví hráči do Baníku přichází," potěšilo Vrbu.

Dalšího případného posílení se Vrba zatím nedočkal. „Měli jsme něco rozjednaného, ale to padlo. Ale neznamená to, že se tím pro nás přestupní termín uzavře. Není tajemství, že stále hledáme hlavně krajní hráče. Nerad bych říkal nějaká jména, protože mám zkušenost, že když se řekne jméno, tak druhý den to je jinak. Potom si to vyčítám, protože se najednou dějí věci, které se předtím ani neděly," říkal 58letý bývalý reprezentační kouč.

A pokud by vytipované posily neklaply, v obraně má Vrba kam sáhnout. Na prvním tréninku zaskočil za zraněného Jaroslava Svozila na stoperu Vrbův asistent Jan Baránek mladší. „Zjistili jsme, že po těch operacích, které absolvoval, to vypadá zdravotně konečně v pořádku, tak jsme ho zařadili do základu," vtipkoval Vrba.

Reklama

Související témata: