Hlavní obsah

Bassey z kola ven! Plzeň letí do Španělska i bez marodů v čele s Klimentem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Plzeň pro jaro nepočítá s útočníkem Fortunem Basseyem. Čtyřiadvacetiletý Nigérijec se nevešel kouči Michalu Bílkovi do nominace pro herní soustředění ve španělském Benidormu, kam český mistr dnes odlétá. Doma podle očekávání zůstávají také tři zranění: útočník Kliment a obránci Řezník a Tijani.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fortune Bassey z Viktorie Plzeň lituje neproměněné šance během utkání s Interem Milán.

Článek

„Zranění by se ve Španělsku nemohli zapojit do týmového tréninku, nemá tedy cenu je v tomto stavu zatěžovat cestováním. Je lepší, aby zůstali doma. Mají zde lepší podmínky pro rekonvalescenci," citoval Bílka klubový web.

Na soustředění ovšem neodcestoval také Bassey, jehož budoucnost se v těchto dnech řeší. Jeho pozice nebyla dobrá od konce podzimu. A nic na tom nezměnil ani nádherný gól v ligovém duelu s Brnem zkraje listopadu. Ostatně, byla to jeho první branka od letního příchodu z Ferencvároše Budapešť. V 17. soutěžním utkání.

Předčasná konec Basseyho v Doosan Aréně, který je v Plzni na ročním hostování s opcí, se dal tedy očekávat. Když v pondělí Viktoria přivedla posilu do útoku Durosinmiho, bylo o osudu jeho krajana definitivně rozhodnuto.

I s Basseyem by Plzeň disponovala pěti útočníky, což by byl luxus vzhledem k tomu, že na jaře se jí týká pouze česká liga. Kliment je sice zraněný, k dispozici jsou nyní Chorý s Durosinmim, brzy má být i Vydra.

Kromě Basseyho neletí trojice marodů Kliment, Řezník, Tijani. Kliment si při tréninku pochroumal kotník, pravděpodobně nestihne start jara. Řezník odstoupil z lednové přípravy s divizním Petřínem kvůli potížím s lýtkem. Předtím ho na půl roku vyřadily problémy s podkolenní šlachou. Stoper Tijani je mimo hru od říjnového duelu s Interem Milán v Lize mistrů.

Foto: FCVP

Matěj Vydra na tréninku Plzně

Nalomení jsou stále obránce Jemelka a záložník Sýkora, kteří budou rehabilitovat v Benidormu. Zatímco Jemelka start jara nestihne, u Sýkory je naděje. Pokud půjde všechno podle plánu, ve Španělsku by měla poprvé za Viktorii nastoupit zimní akvizice Vydra, který před osmi měsíci podstoupil operaci kolenních vazů.

Během pobytu v Benidormu sehrají Západočeši tři zápasy. V pátek 13. ledna se postaví třetímu týmu 2. německé ligy Heidenheimu, v pondělí se utkají s maďarským lídrem Ferencvárošem Budapešť, v generálce na jaro je 20. ledna prověří norské Molde.

Reklama