Hlavní obsah

Beauguel-Jurečka 2:0. Plzeňský fantom prostřílel na první místo sebe i Plzeň!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Dva góly plus skvostná asistence. Jean-David Beauguel zrežíroval vítězství fotbalové Plzně nad Slováckem v úvodním duelu prvoligové nadstavby (3:1). Dvěma trefami pokořil v pomyslném souboji nejlepších ligových střelců hostujícího čtrnáctigólového Václava Jurečku, kterého sesadil z pozice lídra. Francouzský útočník má nyní na kontě 15 branek.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Jean-David Beauguel z Plzně (vpravo) slaví branku proti Slovácku.

Článek

„V minulém zápase nastoupil v Mladé Boleslavi Choras (Chorý) a podal vynikající výkon. Teď hrál od začátku Bogy (Beauguel) a byl také skvělý, dal dvě branky. Oba jsou pro nás velmi důležití," těší kouče Plzně Michala Bílka, že má k dispozici dva výborné útočníky.

Zatímco před čtrnácti dny doma s ostravským Baníkem se Beauguelovi nedařilo, se Slováckem to bylo z jeho strany úplně jiné kafe. Zkraje zápasu se prosadil hlavou, když předskočil brankáře Nguyena. Za stavu 1:1 připravil gól pro Sýkoru, který skóroval v lize po pěti měsících. Po přestávce Francouz dorazil hosty z penalty za faul na střídajícího Chorého. Beauguel sice v Plzni po sezoně končí, dává jí však maximum.

„Bogy je bezvadný kluk. Žene ho také, že by se mohl stát nejlepším střelcem soutěže," podotkl Bílek. Slovácko si s Beauguelem v této sezoně neví rady, dal mu čtyři góly. Trefil se ve všech třech vzájemných zápasech (výhry Plzně 2:1, 2:1, 3:1). „Je prostě dobrej," konstatoval obránce Slovácka Petr Reinberk.

Tabulka střelců 1. ligy
15Beauguel (Plzeň)
14Almási (Ostrava)
14Jurečka (Slovácko)
13Lingr (Slavia)
11Čvančara (Sparta)

Výsledek vypadá jasně, nicméně nebýt fantastických zákroků brankáře Staňka, mohli Moravané klidně bodovat. „Soupeř dostal do několika šancí, podržel nás Jindra Staněk. Prokázal svoji kvalitu. Slovácko hraje dobře, utkání pro nás bylo těžké. Dobře jsme běhali, ale nekombinovali jsme tak, jak jsme chtěli. O to víc si ceníme výhry. Je pro nás hodně důležitá," uvedl Bílek. To ještě nevěděl, že večer padne senzačně Slavia na půdě Hradce Králové (3:4) a Viktoria čtyři zápasy před koncem povede ligu. O to větší náboj bude mít nedělní vzájemný duel v Edenu.

Reklama