Hlavní obsah

Dvougólový Beauguel? Kdepak, plzeňským mužem číslo jedna byl čaroděj Staněk! Byl skvělý, chválil Bílek

Plzeň

Dva góly a asistence. Přesto jejich autora, útočníka Plzně Jeana-Davida Beauguela, trumfnul brankář Jindřich Staněk. Na nedělní výhře nad Slováckem (3:1) v úvodním duelu nadstavbové části fotbalové ligy měl dost možná ještě větší podíl. Předvedl totiž čtyři fantastické zákroky! Nebýt jeho mimořádného výkonu, kdo ví, jak by zápas dopadl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Viktorie Plzeň Jindřich Staněk je velkou oporou týmu.

Článek

„Dostal jsem cenu pro muže zápasu. Jestli je to zvláštní, když dá Bogy dva góly a přidá asistenci? Myslím, že bychom si cenu zasloužili oba," pravil 25letý Staněk. V prvním poločase zasáhl reflexivně proti hlavičce Reinberka ze dvou kroků, vzápětí vychytal kanonýra Jurečku, který na něj šel sám.

Po přestávce svoje vystoupení podtrhnul doslova hokejovým semaforem proti další tutovce Reinberka. Navíc stihl vykopnout míč po nečekaném skluzu Havla, který směřoval do jeho protipohybu. Nestačil pouze na penaltu Cicilii.

„Nejtěžší zákrok byl proti druhé šanci Reinberka. Roztáhnul jsem se a míč vyplácnul. Cením si také, že jsem chytil sólo Jurečky. Snažil jsem se pokrýt co nejvíc prostoru, měl jsem ale i štěstí, že mi trefil nohu," podotkl Staněk.

Viktorii spasil v této sezoně už několikrát. Například na podzim čaroval za stavu 2:1 proti hlavičce tehdejšího stopera Českých Budějovic Talovjerova, na jaře přivedl Jihočechy k šílenství znovu, když v nastavení za stavu 1:0 pro Viktorii chytil zázračně střelu zblízka.

„V takových zápasech, jak se byl ten se Slováckem, se ukazuje velikost gólmana. Jindra prokázal svoji vysokou kvalitu. Něco takového potřeboval. Soupeři si proti nám v minulých zápasech nevytvářeli šance, teď byl ale Jindra v permanenci. Podal skvělý výkon, což je pro něj i pro celý tým skvělá zpráva," pochvaloval si trenér Plzně Michal Bílek.

Reklama

Související témata: