Hlavní obsah

Betlém na Letné rozhodně nečekejte, raubíři Breznaník a Nešpor hlásí nástup

Praha

Mistrovský double je hezká věc, ale vysněný postup do Ligy mistrů je výš. Proto chce mít fotbalová Sparta v nové sezóně ostřejší lokty. Obrazně i na hřišti. Příchody Michala Breznaníka a Martina Nešpora to jasně dokumentují. Nejenže jsou oba od rány. Jejich zákroky v minulosti odskákali i hráči Sparty, což příchodu letních posil na Letnou dodává velmi pikantní příchuť.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Letní posila Sparty Martin Nešpor.

Článek
Fotogalerie

Slovenský záložník Breznaník umí na trávníku vykouzlit také parádní finesy, útočník Nešpor je hlavně od toho, aby dával góly. Mají však také pověst fotbalových raubířů. Proč Sparta bere právě je, když mužstvo v minulé sezóně klapalo?

„Že má Bréza nějakou povahu a projev na hřišti, nám může jedině pomoci, protože my tam taky nějakého v uvozovkách hajzla potřebujeme. Nemůžeme stavět betlém, potřebujeme občas taky nějakého dravce," uvedl s úsměvem Breznaníkův příchod člen představenstva Jakub Otava v rozhovoru pro deník Sport.

Nešpor se během angažmá v Mladé Boleslavi tvrdě srazil se sparťanem Václavem Kadlecem, který utrpěl zlomeninu čelní kosti. Breznaník zase v dresu Liberce na halovém turnaji zlomil Ladislavu Krejčímu zánártní kůstku a v lize si pak na jeho zákeřnost stěžoval Marek Matějovský. S oběma se teď na Letné sešel v jednom mužstvu...

Oba se omluvili a nechtějí se vracet

„Hraju tvrdě, ale myslím, že nejsem zákeřný hráč. S Láďou i ostatními kluky z týmu jsem si to vyjasnil. Omluvil jsem se a řekli jsme si, že to je za námi," líčí Breznaník, který dorazil po skončení angažmá v ruském Permu.

„Je to minulost, Vencovi jsem se omluvil a už bych se k tomu nechtěl vracet, protože to bych se z toho musel zbláznit," přizvukuje mu Nešpor.

Svoji delikátní situaci probírali i s trenérem Lavičkou. „Je mi jasné, že to pro mě nebude lehké. Někteří fanoušci se na mě nejspíš pořád zlobí. Snad si je svou hrou získám na svou stranu," doufá Breznaník.

Doma si z něj utahovali

„Zvláštní je, že se s Brézou setkávám už potřetí. Byli jsme spolu ve Slovanu Bratislava i v Liberci. Spartě může hodně pomoci," zastává se spoluhráče brankář David Bičík, který se na Letnou vrátil po sedmi letech.

Nešpor měl incident s Kadlecem i doma hned na talíři. „Po přestupu na Letnou mi to táta s přítelkyní připomněli a utahovali si ze mě..."

Oba brousci se teď mohou vzájemně podporovat. „Na prvním tréninku přípravy jsme se viděli poprvé, ale určitě na to přijde řeč. Aspoň mi Martin pomůže rozmělnit hněv fanoušků," uculuje se Breznaník.

Narazí na velkou konkurenci

Ještě jedno mají společné. Rozhodně se nedá čekat, že začnou nové angažmá v základní sestavě. Nešpor v útoku doplní kanonýra Lafatu a spolehlivého žolíka Bednáře. Breznaník je hráč na levou stranu, kde má v záloze stabilní pozici Krejčí a v obraně zase úřaduje Costa jištěný Hybšem.

„Nešporův příchod není vůbec nahodilý, sledovali jsme ho delší dobu. Na jaře sice nehrál v Mladé Boleslavi pravidelně, ale může být pro náš způsob hry platný. Typologicky doplní skladbu našich ofenzivních hráčů," vysvětluje Vítězslav Lavička, proč o nového útočníka stál.

„Breznaník má výhodu, že se do tréninku zapojil již v závěru jara. Působí na mě dojmem velmi pracovitého hráče. Má velkou motivaci a snahu prosadit se ve Spartě," dodává kouč.

Reklama

Související témata: