Hlavní obsah

Bez Kalvacha. Plzeň řeší před duelem s Dynamem střed zálohy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patří do osy českého mistra, sestavu bez něj si fotbalová Plzeň neumí představit. Teď však bude reprezentační záložník Lukáš Kalvach kvůli zranění kotníku Viktorii několik týdnů chybět, což je pro ni na cestě za obhajobou velká nepříjemnost. Dokáže si s absencí klíčové opory poradit? Odpověď dá nedělní domácí duel s Českými Budějovicemi.

Plzeň se umí dostat ze situace, kdy prohrává. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Od svého příchodu v létě 2019 patří Kalvach mezi nejvytěžovanější viktoriány. V sezoně 2019/2020 i v té následující odehrál v lize shodně 33 zápasů. V loňském ročníku, kvůli menšímu zranění zkraje podzimu, sedmadvacet utkání. Letos vynechal pouze dva zápasy včetně předkol a základní skupiny Ligy mistrů.

Ve zálohy tvoří silnou dvojici s Pavlem Buchou. Ti dva hrají, ať sáhne Viktoria k jakémukoli hernímu modelu. Proti Dynamu Kalvacha nahradí s nejvyšší pravděpodobností Senegalec Modou N´Diaye, který za něho tradičně alternuje. Šel za něj na hřiště i po nuceném střídání v Brně. Záskok zvládl, Západočeši duel otočili (výhra 3:1). Nicméně N´Diaye v Plzni plní dlouhodobě spíš roli náhradníka, nemá výraznou herní praxi.

„Na nejbližší zápasy s Lukášem Kalvachem počítat nemůžeme. Zase se ale otevírá šance pro další hráče. Věříme, že budou nažhavení a budou chtít tuto šanci využít," citoval klubový web plzeňského asistenta Pavla Horvátha.

Na co se těšit při nedělních zápasech fotbalové ligy vám řekne fotbalový expert webu Sport.cz Pavel Dosadil

Viktoria vstoupila do jara nečekanou domácí porážkou s Hradcem Králové, před týdnem naplno zabrala na půdě Zbrojovky. Vzhledem k mistrovským ambicím si s Českými Budějovicemi nemůže dovolit klopýtnout.

„Budějovice hrají v podstatě stále stejně, mají danou osu. Uvidíme, pro jakou sestavu se jejich trenéři rozhodnou, ale pro nás zůstává vše stejné. Hrajeme doma, Budějovice musíme porazit," uvedl Horváth, kterého těší, že se do tréninku vrátili delší dobu zranění záložník Jan Sýkora a obránce Radim Řezník.

Reklama