Hlavní obsah

Bílek: Byl to spíš boj než hezký fotbal, Sparta vsadila na sílu!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Remízový zápas. Tak viděl sobotní šlágr fotbalové ligy se Spartou kouč Plzně Michal Bílek. Jeho tým však neuhlídal jednu standardku a poprvé od října 2021 v nejvyšší soutěži odešel poražen (0:1).

Byl to spíš boj než hezký fotbal. Sparta vsadila na sílu, hodnotí trenér Plzně Michal BílekVideo: Sport.cz

 
Článek

Jak moc jste zklamaný?

Prohráli jsme, takže samozřejmě zklamaný jsem. Porážka je nepříjemná, hráli jsme s konkurentem o nejvyšší příčky. Bohužel jsme si nepohlídali standardku.

Očekával jste, že Sparta, která naposledy v derby se Slavií utrpěla čtyřbrankový debakl, bude klást takový odpor?

Sparta je kvalitní, silné mužstvo. V tabulce ale není na příčkách, na kterých by si přála být. Věděli jsme, že to bude těžké, že nás soupeř může v některých fázích zápasu zatlačit. Stalo se tak na začátku, postupem času jsme se však zvedali. Sparta naopak zalezla. Vytvořili jsme si malou převahu, ke gólu bohužel nevedla.

Překvapil vás supeř změnou rozestavění se třemi stopery?

Hrála tak už ve druhém poločase na Slavii. Takže jsme s tím trochu počítali. Ale nečekali jsme, že nasadí čtyři stopery a spoustu defenzivních hráčů. Vsadila na sílu, měla hodně vysokých hráčů, fyzicky odolných. Spíš to byl boj než hezký fotbal.

Porazila vás Sparta vašimi zbraněmi, agresivitou, důsledností?

Dalo se s tím počítat. Sparťané, kteří nastoupili, mají fyzické parametry na vysoké úrovni. Bylo to vyrovnané, remízové utkání, které rozhodla standardka.

Odehráli jste na v této sezoně o 10 zápasů víc než Sparta, které se netýkají evropské poháry. Nedochází Plzni v závěru podzimu vzhledem k náročnému programu síly?

Nechci se vymlouvat na náročný program. Měli jsme na tři dny na to, dát se dohromady po utkání s Barcelonou. Nechci přemýšlet o tom, jestli jsme prohráli z důvodu velkého počtu utkání. Ale je pravda, že kvůli zraněním máme velmi citelné ztráty.

Reklama