Hlavní obsah

Havel po prohře se Spartou: Mám tmu před očima, bijou se ve mně emoce!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V lize přes rok neprohráli, celkem 35 zápasů. O to hůř vstřebávají fotbalisté Plzně sobotní pád se Spartou (0:1). Navíc na domácí půdě, v Doosan Aréně, kde neokusili porážku 31x v řadě.„Jsem strašně zklamaný. Hráli jsme doma, věřili jsme, že Spartu svalíme," povzdechl si obránce Milan Havel.

Mám trošku tmu před očima. Jsem strašně zklamanej, přiznává Milan HavelVideo: Sport.cz

 
Článek

Vyrovnaný, nezáživný zápas, rozhodl gólem hostující kapitán Pavelka po rohovém kopu. „Byl to zápas o jednom gólu, bohužel jsme ho dostali my. Neuhlídali jsme jednu standardku. Přitom i my jsme měli po standardkách šance," litoval Havel.

Viktoria vstoupila do utkání opatrně, plyn trochu víc sešlápla až v jeho průběhu. Nestála ji pasivita body? „Jestli jsme hráli až moc opatrně? Nechci soudit, zápas si musíme vyhodnotit. Teď se ve mně bijou emoce, mám tmu před očima," podotkl 28letý obránce s tím, že těžce kouše konec série neporazitelnosti, která trvala od konce října 2021. „Nebyli jsme v lize moc zvyklí prohrávat. Jsem obrovsky zklamaný, doufal jsem, že vyhrajeme," uvedl Havel.

Chorý měl dostat červenou! Zase to podpoří debaty, jestli video k něčemu je, zní ze sparťanské kabinyVideo: Sport.cz

Letenští vyrukovali na úřadují mistry v odlišném rozestavění se třemi stopery. Byli tím viktoriáni zaskočeni? „Ze hřiště jsem neměl takový pocit. K tomuto modelu přistupuje čím dál víc týmů. Když hráči rotují, hůř se v defenzívě předávají," pronesl Havel, který odmítl, že by se na Plzni projevila únava z náročného programu. Vzhledem k účasti v Lize mistrů na podzim odehrála o 10 zápasů víc než Sparta, které se evropské poháry netýkají.

„Nechtěl bych toto vytahovat, Evropu jsme chtěli hrát. Jasně, síly ubývají, zápasů je hodně. Pereme se i se zraněními. Na Spartu jsme ale byli nažhavení, únava nehrála roli," prohlásil plzeňský obránce.

Po 11 letech se Sparta v Plzni dočkala. Vítězství zařídil kapitán David PavelkaVideo: Sport.cz

Porážka Viktorie udělala radost nejen Spartě, ale i v Edenu. Pokud druhá Slavie v neděli porazí doma Ostravu, dotáhne Plzeň na jeden bod. Nicméně ta bude mít ve středu k dobru domácí dohrávku s Brnem.

„Kromě Brna nás ještě čeká zápas s Pardubicemi. Pokud v nich uspějeme, přezimujeme s náskokem čtyř bodů na Slavii a devíti na Spartu. Věřím, že je zvládneme" dodal Havel.

Reklama