Hlavní obsah

Bílek o Beauguelovi: Nedovedu si představit, že by teď odešel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Hrozba ztráty nejlepšího střelce podzimní části fotbalové ligy ho straší od začátku zimní přípravy. Trenér Plzně Michal Bílek zkraje ledna připouštěl úplně všechny scénáře. Čtyři dny před vstupem Viktorie do jara (v neděli doma přivítá Hradec Králové) ale věří, že útočník Jean-David Beauguel zůstane do vypršení smlouvy, tedy do konce sezony.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Skalák z Mladé Boleslavi a Jean-David Beauguel z Viktorie Plzeň.

Článek

„Nedovedu si už moc představit, že by na něj přišla nabídka a on odešel. Času na získání dalších hráčů příliš není. Věřím, že Bogy dohraje jaro v Plzni a hodně nám pomůže," prohlásil Bílek na středeční videokonferenci.

Francouzský kanonýr je pro Plzeň, která ztrácí na vedoucí Slavii jediný bod, klíčovou postavou. Na podzim se blýsknul deseti góly, pokud by odešel už v zimě, znamenalo by to pro Západočechy obrovskou nepříjemnost vzhledem k jejich pohárovým ambicím.

I pokud se následující dny v souvislosti s Beauguelem nic zásadního nestane, je s otazníkem, jestli bude k dispozici pro duel s Hradcem Králové. Od chvíle, kdy v polovině ledna nedohrál kvůli svalovému zranění utkání s Ústím nad Labem, se v sestavě neobjevil. Netýkala se ho ani víkendová generálka s Chrudimí.

„Bogy teď s týmem absolvoval trénink bez větších problémů, uvidíme, jak bude vypadat dál. Věřím, že k dispozici pro Hradec bude. Otázkou je, jestli na celý zápas, nebo na jeho část," podotkl Bílek, který by 29letému útočníkovi přál, aby získal korunku pro nejlepšího střelce sezony.

„Kvalitu na to má. Bude důležité, aby byl zdravý. Nicméně pro nás budou důležitější výsledky týmu," dodal plzeňský kouč. Pokud by musel účast Beauguela v jarní premiéře oželet, sáhne prý po Tomáši Chorém.

„Jednoznačně by na hrotu začal Choras. Měl na podzim smůlu, trefoval tyče, břevna. Jde tomu ale naproti, v tréninku dře, je poctivý. Tenhle půlrok pro něj bude daleko úspěšnější než podzim, určitě to v něm je," pronesl Bílek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice