Hlavní obsah

Bílek se zlobil na Šulce! Že nedal stoprocentní šance, je velká chyba, láteřil kouč Plzně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zklamání, frustrace. A zloba. Před nedělním hitem na Spartě by bod jistě bral, po něm ale trenér Plzně Michal Bílek těžko hledal slova. Nechápal, že jeho mužstvo nedokázalo skvěle rozehraný zápas vyhrát a bralo jen bod (2:2). Především neměl pochopení pro střídajícího Pavla Šulce, který zazdil za stavu dva jedna tři stoprocentní šance. Viktorii pak v nastavení ztrestal sparťan Hložek vyrovnávacím gólem, Západočeši kvůli ztrátě přišli o pozici ligového lídra.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Hložek ze Sparty Praha, Lukáš Hejda a Jan Kopic z Viktorie Plzeň během utkání na Letné.

Článek

Jste naštvaný, že máte jen bod?

Jsem zklamaný z výsledku. Dali jsme na Spartě dva góly, nastřelili tyč, další čtyři vyložené šance jsme neproměnili. Podali jsme vynikající výkon. Kluci zaslouží pochvalu, sedmdesát minut nenechali Spartu hrát, nic do té doby neměla. Po kontaktní brance si logicky vynutila tlak, bohužel jsme si v závěru nepohlídali roh. Především je ale škoda, že jsme zahodili tolik obrovských šancí.

Hned ve třech selhal střídající Šulc. Budete mu to vyčítat?

Jde o obrovskou chybu. Nedal stoprocentní šance, což rozhodlo o tom, že jsem nevyhráli. Kdyby dal na tři jedna, pravděpodobně by bylo hotovo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Michal Bílek během utkání 21. kola na Letné.

Problém s koncovkou má ale Šulc dlouhodobě...

Můžeme mu ukázat, jak se měl v šancích zachovat. A pracovat s ní, aby koncovku zlepšil. To je ale všechno, co můžeme udělat.

Foto: fcviktoria.cz

Pavel Šulc se na starším snímku raduje z gólu. Proti Spartě důvod k radosti neměl.

Byl v kabině zdrcený?

Logicky, když se vcítím do jeho role, je určitě zklamaný. Sám cítí, že mohl rozhodnout o našem vítězství.

Může Plzeň nepovedený konec zápasu poznamenat do dalších bojů?

Myslím, že tým by měl zápas na Spartě naopak posílit. Předvedli jsme velmi dobrý výkon.

Jenže jste přišli o pozici lídra i možnost vzdálit se Spartě na sedm bodů.

Věděli jsme, že náš případný úspěch by byl skvělý. Ale i tak je naše výchozí pozice solidní. Je však třeba výkon z Letné opakovat, abychom mohli znovu vítězit.

Překvapila vás Sparta základní sestavou, který byla odlišná od středečního vítězného čtvrtfinále MOL Cupu se Slavii?

Sestavu soupeře jsme významně neřešili. Dobře jsme se na Spartu připravili. Je ale vážně smutné, že po takovém průběhu nevezeme tři body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Chorý z Viktorie Plzeň oslavuje gól na 1:0 během utkání na Spartě.

Sparta zahájila finiš krátce poté, co jste stáhl autora první branky Chorého a nasadil jste uzdraveného Beauguela. Proč jste střídal?

Jsem rád, že se Choras znovu trefil, dal důležitý gól. V zápase se vydal, cítil jsem, že toho měl dost. Proto jsem ho vystřídal Beaguelem. Šlo o výměnu, se kterou jsme počítali už před utkáním.

Nešla ale proti vám?

Těžko říct, jak by utkání vypadalo, kdyby Choras zůstal do konce. Ale nebylo určitě Beauguelem, že jsme ztratili vítězství.

Reklama

Související témata: