Hlavní obsah

Bitva o záchranu graduje. Obávám se, že spadne Brno, odhaduje bývalý trenér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní ročník české nejvyšší fotbalové soutěže se blíží ke svému finiši. A zatímco pražská Sparta už mohla spustit mistrovské oslavy, celky ve skupině o udržení mají úplně jiné starosti. O přímý sestup v tuto chvíli bojují tři mužstva, což před posledními dvěma zápasy značí pořádné drama. „Obávám se, že to padne na Brno. V posledním kole má sice Zlín doma, což zároveň budě hrozně těžký zápas,“ odhaduje napínavou koncovku Zdeněk Ščasný, bývalý fotbalový trenér. S tímto ortelem souhlasí i moderátor fotbalového pořadu Přímák Aleš Svoboda.

Boj o záchranu ve Fortuna lize graduje. Kdo spadne? Příspěvek v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Brno, Pardubice a Zlín. Jedno z těchto mužstev se nadcházející víkend rozloučí s účinkováním v nejvyšší fotbalové soutěži. Bodově je zatím nejhůř právě Zlín, kterému se ovšem díky zlepšeným výkonům povedlo stáhnout manko na oba hlavní rivaly na rozdíl jediného bodu.

„Už jsem moc nevěřil, že ty čtyři body stáhne. To se sice ještě nepovedlo, ale trochu jsem myslel, že by mohlo být už hotovo," přiznává fotbalový expert Sport.cz Jiří Lizec. „Nebýt Florina Nity tak už ani nedýchá," naráží s úsměvem na hrubici rumunského brankáře v duelu Pardubic právě proti Zlínu, která prvně jmenovaný celek stála body.

Fotbalový pořad PŘÍMÁK. Hosty ve studiu byli Zdeněk Ščasný a redaktor Jiří LizecVideo: Sport.cz

A za tu si Nita od pardubického trenéra Radoslava Kováče vysloužil kritiku. „Od Radka Kováče mě to překvapilo. Mám ho hrozně rád. Florina po Brnu až moc vychválil a teď popravil. Ani jedno, ani druhé není úplně optimální," přemýšlí Ščasný.

Psychicky dobře na tom určitě není ani Brno, které z posledních šesti duelů vybojovalo jediný bod. Zbrojovka je v tuto chvíli čtrnáctá a po jediné sezoně mezi elitou jí znovu hrozí pád. „Fakt je ten, že výsledky teď nemají a ani hra není na patřičné úrovni. Brno přitom v úvodu sezony podávalo výborné výkony, což mohlo být dáno euforií," myslí si bývalý trenér Ščasný.

Naopak záchranu mohou slavit Teplice. „Nepovažoval jsem je za velkého favorita na sestup. Zas tak velkou euforii bych v tom neviděl. Teplice nebo Baník by měly být v úplně jiné skupině. Je ale vidět, že zapracovaly na defenzívě," říká Ščasný, který v roli hlavního kouče strávil v Teplicích tři roky.

Co dalšího zaznělo ve fotbalovém pořadu Přímák s bývalým fotbalovým trenérem Zdeňkem Ščasným, se můžete podívat ve videu.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články