Hlavní obsah

Blažek chválí Vindahla: Je lepší než Kovář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl spokojený, hřálo ho vítězství v silvestrovském derby veteránů i povedený rok fotbalové Sparty. „Všichni jsme rádi. Jen ať dál takhle pokračuje, ale myslím, že se to dá ještě zlepšovat,“ prohlásil brankář Jaromír Blažek, jenž v minulosti získal s Letenskými šest mistrovských titulů.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Brankář Sparty Jaromír Blažek během silvestrovského derby veteránů

Článek

Sparta ovládla derby hráčů nad 45 let výsledkem 5:2. „Spadnul jsem jen jednou, takže dobré,“ usmíval se Blažek, který své následovníky v rudých barvách sleduje a velebí dánského gólmana Petera Vindahla.

„Moc se mi líbí. Věřil jsem mu už na začátku, když kolem něj panovaly nějaké pochybnosti. Když jsem ho viděl v zápasech, říkal jsem, že to bude v pořádku. To se potvrdilo,“ poznamenal jednapadesátiletý brankář. „Má rozehrávku, kterou teď vyžadují všichni. Někdy až moc na sílu, ale Sparta si to může dovolit, protože na to kvalitu má. Když je potřeba něco chytit, tak to Vindahl chytí. Mužstvu pomáhá, to je nejdůležitější. Přijde mi, že má dobrou psychiku,“ pokračoval v rozboru.

Podle Blažka má Sparta momentálně lepšího brankáře než v minulé sezoně, kdy byl její jedničkou mezi tyčemi Matěj Kovář. „Myslím, že Vindahl je lepší. Kovy si ještě musí chvíli počkat, než bude takhle dobrý. Je to o praxi a dalších věcech,“ usoudila bývalá opora Letenských.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Brankář Sparty Peter Vindahl

Užívá si období, kdy se Spartě daří. Na titul z uplynulého ligového ročníku navázala i na podzim, tabulku průběžně vede. „Titul byl super, s klukama jsme si to užili, někteří z nás tam byli i pozvaní. Je příjemné, jaká je teď atmosféra na Spartě. Každý zápas je vyprodaný. Je to dobré,“ pochvaloval si Blažek.

Parta dánského trenéra Briana Priskeho se dostala i do vyřazovací fáze Evropské ligy, kde se v prvním kole utká s Galatasarayem Istanbul. „Není se čeho bát. Proč by Sparta nemohla postoupit? Když se dobře připraví, bude mít kádr zdravý a pohromadě a nastoupí v nejsilnějším složení, tak Galatasaray potrápí. Může ho vyřadit,“ zmínil majitel 157 vychytaných nul v české nejvyšší soutěži.

Související témata:
Jaromír Blažek
  1 : 1 Zlín - Č. Budějovice 1 : 1 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.