Hlavní obsah

Blíž výhře nad Slavií asi hned tak nebudeme, tvrdí kouč Zbrojovky Dostálek

Brno

Usilují o záchranu, ale jako jediný ligový tým dokázali i podruhé v sezoně obrat mistrovskou Slavii o body. Trenér brněnských fotbalistů Richard Dostálek přesto přijal bezbrankovou remízu s obhájci titulu se smíšenými pocity. Jeho tým hrál totiž už od 18. minuty po vyloučení mladého brankáře Pražanů Vágnera za sražení pronikajícího Hladíka přesilovku.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Trenér Brna Richard Dostálek.

Článek
Fotogalerie

Jak moc podle vás ovlivnila průběh zápasu Vágnerova červená karta, kterou mu sudí Orel udělil až po prozkoumání videa?

Nám jeho vyloučení pochopitelně pomohlo. Kdyby zůstalo podle původního verdiktu jen u žluté karty, asi by slávisté byli ve zbytku zápasu mnohem dominantnější. Takhle se nám otevřela cesta k výhře, byli jsme jí hodně blízko. Blíž jí asi se slávisty hned tak nebudeme. Shodou různých okolností jsme nakonec získali jen bod, ale i ten je se Slavií samozřejmě velice potěšující. Bereme ho. Zvlášť když všichni naši hráči podali velice solidní výkon.

Takže jaké pocity ve vás převažují?

Snažím se na utkání, do něhož jsme vstupovali hodně sebevědomě, hledět pozitivně. Remizovali jsme s nesmírně silnou Slavií, a tak jsme bod rozhodně získali. I v deseti byla nebezpečná. Teď půjde o to, abychom podobný výkon předvedli také v dalších ligových střetnutích, v nichž budeme potřebovat bodovat naplno.

Kdy jste byli vítězné brance do slávistické sítě nejblíže?

Na konci úvodní půlhodiny. Pachlopník vystihl soupeřovu malou domů a obešel i brankáře Kováře, avšak z ostrého úhlu nenašel odvahu levačkou zakončit. Zvolil přihrávku na Hladíka, jehož střelu srazil protihráč.

Pachlopník patřil k nejlepším fotbalistům na hřišti. Souhlasíte?

Ano. Ale já jsem přesvědčený, že odehraje v budoucnu ještě lepší zápasy. Má před sebou slibnou perspektivu, věřím, že půjde ještě nahoru.

Oproti předchozímu střetnutí v Příbrami jste sáhl k několika změnám v základní sestavě...

Tentokrát jsem řešil docela příjemné starosti. Měl jsem k dispozici třiadvacet zdravých hráčů. Všichni prošli testy na koronavirus. Měli jsme z čeho vybírat. Proto nastoupil kupříkladu poprvé na jaře uzdravený Čermák.

Naopak chyběl záložník Sedlák a jen na lavičce zůstal obvyklý kapitán Dreksa...

Sedlák měl zdravotní problém, který ho do utkání nepustil. A Dreksa nebyl po zranění ještě stoprocentně připravený.

Nahrála vám v boji o záchranu plichta Mladé Boleslavi s Příbramí?

Já se ten výsledek teprve teď dozvídám. Pro nás je to dobrá remíza. My ovšem musíme hledět především sami na sebe.

Reklama

Související témata: