Hlavní obsah

Mladá Boleslav - Varnsdorf 2:2Boleslav remizovala s Varnsdorfem, Tipsport ligu vyhráli Bohemians

Aktualizováno

Fotbalisté Mladé Boleslavi triumf v Tipsport lize neobhájili. Středočeský prvoligový tým v pátečním závěrečném třetím utkání skupiny A jen remizoval s Varnsdorfem 2:2 a po první ztrátě v přípravném turnaji přišel o šanci na celkové prvenství. Tipsport ligu poprvé od roku 2014 vyhráli Bohemians Praha 1905.

Článek

"Klokani" zvítězili ve všech třech zápasech skupiny B a o celkový triumf je už mohla připravit pouze Mladá Boleslav, která byla po dvou duelech stoprocentní. S Varnsdorfem však Středočeši nezačali dobře a po půli prohrávali 0:1. Favorit po změně stran brankami Žitného a střídajícího Ladry otočil stav, ale čtvrtý celek druhé ligy devět minut před koncem vyrovnal.

Bohemians ovládli Tipsport ligu díky vyššímu počtu vstřelených branek, než mělo rovněž bodově stoprocentní Brno ve skupině E. Pražané za triumf dostanou odměnu 200 tisíc korun. Dvacet účastníků 26. ročníku turnaje bylo rozděleno do pěti čtyřčlenných skupin, celkový vítěz Tipsport ligy vzešel z jedné společné tabulky.

"Jsme rádi, že jsme turnaj vyhráli. Každé vítězství je pro nás důležité, ale moc bych ho nepřeceňoval. Měli jsme dva soupeře z nižších soutěží. Ale je to příjemné zakončení půlsezony," citoval klubový web trenéra Bohemians Jaroslava Veselého.

"Pro mě bylo důležitější vidět v akci hráče z širšího kádru a vyzkoušet si naše hráče i na jiných pozicích, než které jsou pro ně obvyklé. Z tohoto hlediska jsem spokojený. Turnaj nám ukázal více pozitiv než negativ. Asi i konkurence se tím zvýšila," dodal kouče sedmého týmu prvoligové tabulky.

V druhém dnešním duelu Olomouc ve skupině D remizovala 1:1 v druholigovém Prostějově. Sigma, které patří po podzimní části ligové sezony čtvrté místo, opět nenasadila několik opor a ve třech zápasech Tipsport ligy nezvítězila. Turnaj zakončí v sobotu utkání Hradce Králové s Chrudimí.

Tipsport liga se přesunula z obvyklého lednového termínu. Tradiční zimní přípravný turnaj vyplnil devíti z 16 účastníků domácí ligy část dlouhé pauzy poté, co podzimní sezona kvůli mistrovství světa v Kataru skončila již před polovinou listopadu.

Přípravný fotbalový turnaj Tipsport liga
Skupina A:
FK Mladá Boleslav - Varnsdorf 2:2 (0:1)
Branky: 54. Žitný, 70. Ladra - 6. Tanko, 81. Plachý.
Základní sestava M. Boleslavi: Mikulec - Král, Suchý, Donát - Látal, Mareček, Žitný, Ekpai - Skalák, Stránský, Jawo. Trenér. Hoftych.
Skupina D:
Prostějov - Sigma Olomouc 1:1 (0:1)
Branky: 73. Kušej z pen. - 14. Vaněček.
Sestava Olomouce: Digaňa (46. Stoppen) - Slavíček (57. Hadaš), Pokorný, Beneš (57. Bednár) - Zifčák (65. Uriča), Sedlák, Breite (46. Spáčil), Navrátil (65. Šíp), Sláma (46. Zmrzlý) - Vaněček (57. Chytil), Růsek (57. Zlatohlávek). Trenér: Jílek.

Reklama