Hlavní obsah

Bráchové poprvé proti sobě, mladší zdědil číslo. Přání rodičů ale nevyšlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bez ohledu na výsledek šlo pro rodinu Juroškových o jedinečné odpoledne. Na trávníku první fotbalové ligy se v sobotu poprvé potkali bratři Pavel a Jan. „Hecovali jsme se, snažil se ze mě dostat taktiku, ale nic jsme si předem neřekli," popisoval s úsměvem 21letý záložník Slovácka Pavel. Do soubojů s o devět let starším sourozencem v barvách Baníku se ale nedostal.

Foto: ČTK

Jan Juroška strávil ve Slovácku během své kariéry tři sezony.

Článek

Když Pavel Juroška střídal v 72. minutě, pobíhali po stadionu v Uherském Hradišti dva hráči s číslem 24. Oba navíc se stejným příjmením. „Vůbec nevím, jak číslo získal, asi bylo volné, když přišel z béčka. Sešlo se to tak," odhadoval po utkání Jan, jenž ve Slovácku strávil tři sezony.

Jenže žádná náhoda. „Číslo mi přidělil po bráchovi trenér Jan Palinek, zdědil jsem dres i se jmenovkou na zádech," usmál se Pavel. Bylo znát, že z premiérového přímého souboje má radost. „Vždy byl náš sen hrát spolu, nebo proti sobě. Předtím to nevycházelo. Když jsem byl minulou sezonu proti Baníku na lavičce, brácha byl zraněný," dodal.

Foto: ČTK

Pavel Juroška sbírá minuty v barvách Slovácka zatím spíše sporadicky.

Každý ale v závěru duelu, které Baník zvládl poměrem 1:0, kooperoval na jiné straně hřiště. „Těžko říct, jak by to vypadalo, kdybychom hráli na sebe. Myslím ale, že je lepší, když byl každý jinde," netajil Pavel, který často těží zejména ze své mrštnosti. „Jenom jsem viděl, jak tam pláchl a byla z toho žlutá karta. Vím, že je rychlý. Měl jsem v nohách osmdesát minut, radši jsem si dával trošku fóra a jistil to," prozradil Jan.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený RBR_SportConsult (@rbr__sportconsult)

Potkali se tedy až po závěrečném hvizdu. Nesměla chybět společná fotografie a hlavně hodnocení od těch nejbližších. „Táta, který nás přivedl k fotbalu, si tohle vždycky přál. Byl hrdý, snad to nebylo naposledy," konstatoval Pavel. „Rodiče jsou určitě pyšní," doplnil bratr.

Jen výsledek nedopadl podle představ. „Rodiče si přáli remízu a nejlépe, abychom s bráchou dali oba gól. My ale dnes potřebovali body víc," uvedl starší z bratrské dvojice. „Teď byl šťastnější on. Myslím, že mi k tomu ještě napíše," odhaduje Pavel, že ještě dojde ke vzájemnému špičkování.

Není to ale tak, že by se oba sourozenci potkali výjimečně. Byli spolu i pár dnů před utkáním a jak jinak, řeč přišla na fotbal a zejména vyzvídání taktiky. „Každý u táty asi zjišťoval, zda ten druhý něco prozradil," odkryl Jan. „Ale jsme profesionálové, takže samozřejmě nikdo nic neřekl," shodli se oba nezávisle.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Pavel Juroška (@juryyp)

Z Uherského Hradiště tedy odjížděl daleko spokojenější obránce Baníku, z dlouhodobého hlediska je ale situace přesně opačná. Zatímco Slovácko bojuje o čtvrtou příčku zajišťující předkolo evropských pohárů, Ostrava musí sbírat každý bod v cestě k udržení.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články