Hlavní obsah

Zbrojovka začala letní přípravu i s Yunisem, Jeřábkem a Granečným. Zájem Sparty o Ševčíka trvá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příchody krajních beků Matejova a Divíška oznámil brněnský klub už zkraje týdne, a na prvním tréninku fotbalistů Zbrojovky se na začátku letní přípravy objevily další tři zbrusu nové tváře. Na testech jsou v moravské metropoli šestadvacetiletý útočník Jakub Yunis z Olomouce, osmadvacetiletý stoper Michal Jeřábek, který naposledy působil v Kazachstánu, a třiadvacetiletý levý obránce či záložník Denis Granečný, jenž patří ostravskému Baníku, avšak na jaře hostoval v Maďarsku.

Foto: fczbrno.cz

Jakub Yunis už v Brně působil v letech 2005 až 2012.

Článek
Fotogalerie

Brňané se po návratu mezi elitu snaží kádr rozšířit a zkvalitnit. „První liga bude pochopitelně mnohem náročnější než druhá. Proto chceme mít všechny posty zdvojené. Tyto tři hráče známe, hodili by se nám na pozice, na kterých potřebujeme posílit. Věříme, že by nám mohli hodně pomoct. Chceme si ale během zhruba desetidenní zkoušky ověřit jejich zdravotní stav," říká sportovní manažer Zbrojovky Tomáš Požár.

Trenér Brna Richard Dostálek očekává, že všechny tři potenciální posily ukážou na trénincích a v přípravných utkáních vysokou kvalitu. „Jsou to kluci, kteří toho mají v lize už hodně za sebou. Nechybí jim zkušenosti a chuť porvat se u nás o místo. Doufám, že budou zdravotně v pohodě," uvedl Dostálek především s poukazem na nedávné dlouhodobé Yunisovo zranění. „Pokud by jeho přestup klapl, byl by v ofenzívě alternativou za Kubu Řezníčka," uvítal by kouč. Yunis, který má irácké kořeny, už v minulosti v Brně působil v mládežnických kategoriích.

Staronovou tváří ve Zbrojovce bude i ofenzivní záložník Pachlopník, který se vrací z hostování v Plzni, kde se však loni hned zkraje sezony vážně zranil a stále je v rekonvalescenci.

Požár potvrdil přetrvávající zájem Sparty o reprezentanta do 21 let Michala Ševčíka. „Nějaká jednání proběhla, ale Michal trénuje s námi. Přestupní období je dlouhé, avšak my počítáme spíš s variantou, že bude v příští sezoně působit u nás," naznačil, že i v případě realizovaného přestupu by Ševčík mohl v Brně hostovat.

Brankářskou jedničkou bude ve Zbrojovce dál zkušený Berkovec. „O Jirku Flodera, který na jaře hostoval v Chrudimi, registrujeme zájem z jiných klubů. Takže s Plzní řešíme, aby u nás dál pokračoval v roli gólmanské dvojky Šiman," prozradil Požár.

Fotbalisté Zbrojovky odehrají už v sobotu od 18 h premiérový přípravný duel na hřišti účastníka krajského přeboru v Bystrci. „Vzhledem ke kvalitě soupeře to bude zřejmě zápas hlavně o nás. Nasadíme do každého poločasu zcela odlišnou jedenáctku. Ať si to kluci mezi sebou rozdají, která z nich bude lepší," plánuje Dostálek.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 26. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  0 : 0 Karviná - Bohemians 0 : 0 24. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Sparta - Ostrava 0 : 0 26. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice