Hlavní obsah

Budějovice letí do Turecka bez kapitána. A nevzdávají posilu z Německa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třiadvacet. Tolik hráčů fotbalových Českých Budějovic ve středu odletí na soustředění do Turecka. Na palubě bude chybět kapitán Lukáš Havel, jenž do Beleku dorazí později. Poslední tým Fortuna ligy je zatím stále bez posil, i když na klubovém webu oznámil, že ještě nevzdal příchod německého útočníka.

Foto: Antonín Šrajer/SK Dynamo České Budějovice

Fotbalové České Budějovice v přípravě odehrály dva zápasy doma (remíza 2:2 s Jihlavou a vítězství 6:3 nad Amstettenem) a další tři je čekají na soustředění v Turecku.

Článek

Autobusem do Vídně, letadlem do Antalye a pak zase autobusem do Beleku. Takhle vypadá středeční cestovní plán pro Budějovice. „Poslední dva týdny v Česku mrzlo a moc nemusím ani umělku. Mohly by nám pomoct i tři těžké zápasy, na ligu bychom měli být dobře nachystaní,“ ocenil záložník Jiří Skalák v nedávném rozhovoru pro Sport.cz.

Ještě na začátku přípravy přitom nebylo jasné, jestli si Dynamo bude moct soustředění v teple dovolit. V kuloárech se šeptá o ekonomických problémech a majitel Vladimír Koubek bezmála tři roky po svém nástupu shání nové investory. K jistotě kempu podle všeho pomohlo hostování útočníka Quadriho Adedirana v Baníku: spekuluje se o zhruba milionovém odstupném s tím, že další čtyři miliony by na jih mohly přitéct v případě letního přestupu.

Dynamo doma nechalo čtyři borce, kteří jsou zranění nebo v rekonvalescenci – stopera Ondřeje Čoudka, záložníka Michala Hubínka, univerzála Alana Dejanoviče a útočníka Tomáše Zajíce. Do Turecka s hlavní částí výpravy neodletěl ani kapitán Havel, jehož ve čtvrtek čeká bakalářská státnice na Jihočeské univerzitě. Za týmem by měl dorazit den poté.

Kvůli nestabilní situaci Budějovice zůstávají bez posil, takže se otvírá šance pro pět mládenců z třetiligového béčka. Patří mezi ně i střední záložník Sebastien Böhm s útočníkem Martinem Práškem, kteří se trefili v pátečním přáteláku s rakouským Amstettenem (6:3). V Turecku se může ukázat i 17letý záložník Petr Zíka, jenž měl v áčku Dynama premiéru už v říjnovém poháru s Chrudimí.

Černobílý tým v Turecku čekají tři zápasy: s polskými týmy Korona Kielce (26. ledna) a Górnik Zabrze (29. ledna) a ukrajinským Kolosem Kovalivka (1. února). „Budeme dál pilovat detaily a řešení konkrétních herních situací,“ popsal Jiří Kladrubský, asistent kouče Jiřího Lercha. Oba klub potvrdil ve funkcích zkraje minulého týdne.

Trenérům se zalíbil 22letý německý útočník Jakob Tranziska, jehož Dynamo zkoušelo na začátku přípravy a pak se vrátil do rakouské Admiry Wacker. Nejdřív se mluvilo o tom, že jeho angažmá v Budějovicích definitivně padlo, ovšem prý se o něm dál jedná. „Aktuálně jsou možné všechny varianty – připojení k týmu v průběhu soustředění, připojení k týmu po skončení soustředění, ale i varianta, že se německý útočník nakonec nepřipojí vůbec,“ napsalo Dynamo na svém webu.

Reklama