Hlavní obsah

Bujaré oslavy, Kuchta usedl na Slovácku za volant! Rosický už dříve slavil titul jako miminko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kruh se uzavřel. Loni během prohraného pohárového finále na Slovácku zklamaný Tomáš Rosický předčasně opustil své místo. Po roce se tam teď sportovní ředitel fotbalové Sparty raduje z mistrovského titulu. Téměř na den přesně po 17 letech poté, co jako hráč podepsal smlouvu s Arsenalem. V přiloženém videu se můžete podívat, jak noví mistři křepčili těsně před odjezdem z Uherského Hradiště směr Praha.

Sparťanská jízda začíná. Slavící mistři vyrážejí do Prahy. Jan Kuchta coby ředitel autobusuVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Bitva o titul na dálku, k níž v úterý na Moravě v podání pražských S došlo, není ve fotbalové lize žádnou zvláštností. Připomeňme si některé scénky z minulých dramat, jež rozluštění mistrovské tajenky provázely. Také Tomáš Rosický byl jejich protagonistou.

Debaklem k oslavám (1996)

Slavia prohrála v Drnovicích 0:3. „Nechtěli jsme, aby se u nás pilo šampaňské," liboval si kouč domácích Jarábek. Jenže Pražané si cestou domů bublinky stejně nakoupili. Dozvěděli se, že Olomouc prohrála v Uherském Hradišti. „Nechci žádný pomník," smál se kouč Cipro, který vrátil titul do Edenu po 49 letech.

V titul jsme začali věřit kolem Vánoc, přiznává Brian Priske. Říkal jsem, že brzy budeme první v tabulceVideo: Sport.cz

Derby s dudlíkem (2000)

Sparta rozdrtila v derby a přímé bitvě o titul Slavii 5:1. Masér Poustka vytáhl na oslavu dudlík pro Rosického, zázračné letenské miminko. Kouč červenobílých Cipro asi nikdy nezapomene, jak po utkání musel projít na tiskovku „uličkou hanby" mezi slavícími letenskými fanoušky.

Foto: Sport.cz

Držte si klobouky, pánové, řidič Jan Kuchta startuje velký návrat domů...!

Šampaňské pro Kuku (2002)

Bezkonkurenční drama! Po triumfu sahal Žižkov, ale Kukův gól pět minut před koncem ligy rozhodl jinak. Titul poslal do Liberce, který prohrál na Bohemians, Spartě zaručil předkolo Ligy mistrů a svojí Slavii pojistil Pohár UEFA. „To abych poslal do Liberce i číslo konta," smál se Kuka. „Slavii pošlu šampaňské a Žižkovu kapesníčky," juchal liberecký Koloušek.

Jsem hrdý na všechny, hlásí kapitán Ladislav Krejčí. Něco neuvěřitelného, co jsme tady vybudovali!Video: Sport.cz

Pohár v kavárně (2003)

Vršovický výtržník Ritchie namíchl inzultací pomezního v derby sparťany. Měli po plichtě s Olomoucí dostatečný náskok, ale svaz jim pohár nedal. Ve hře totiž bylo odvolání Bohemians proti kontumaci. „Jsme tu za blbce!" rozčílil se záložník Zelenka. Teprve když se klokani vzdali odvolání, mohl šéf Sparty Košťál naplánovat netradiční korunovaci - pohár se předával v jeho kavárně Slavia.

Oslavy s čarodějnicemi (2006)

Liberci stačilo doma remizovat 1:1 s Mostem. Hráči si potvrzení titulu skvěle načasovali. S Mostem remizovali v sobotu 29. dubna, takže na juchání měli celý prodloužený víkend až do úterního tréninku. „Oslavíme titul společně s čarodějnicemi," těšil se brankář Hauzr. Tradiční pálení čarodějnic následovalo v neděli.

Řepka nastartoval Eden (2008)

Slavia šla do jara s náskokem, který však Sparta stáhla a šla do trháku. Když měla titul téměř v rukou, nechal se Řepka v 1. minutě duelu s Brnem vyloučit, Letenští bez něj v posledních třech kolech neuhráli ani bod a přenechali mistrovskou extázi rivalovi. Slavia se na poslední zápas vrátila do zrekonstruovaného Edenu a remíza s Jabloncem stačila, aby slavila titul.

Povedlo se! Fotbalisté Sparty se dočkali a slaví titul na stadionu SlováckaVideo: Sport.cz

Titul pro Čišovského (2015)

Plzeň završila mistrovský hattrick. Západočeši přezimovali s jednobodovým náskokem, v průběhu jara postupně vedení v čele ligy před Spartou navyšovali, a když ve vzájemné bitvě na Letné vyhráli o dva góly, mohli následně tři kola před koncem doma slavit. Titul věnovali bývalému spoluhráči Mariánu Čišovskému, který trpěl amyotrofickou laterální sklerózou. Zemřel v červnu 2020 ve věku 40 let.

Áda na tanku (2018)

„Jdeme s klackem proti tankům," komentoval plzeňský šéf Adolf Šádek před sezonou horentní nákupy pražských S a na tiskovou konferenci si donesl větvičku. Viktoria však ligu vyhrála o 7 bodů před Slavií, Sparta byla dokonce pátá. Na oslavu titulu pak Šádek s týmem vyrazil do města symbolicky na tanku. Pražské rivaly počastoval vulgaritami a od etické komise za to dostal pokutu 40 tisíc korun.

Druhá hvězda covidu navzdory (2020)

Slavia ve druhém kole nadstavby porazila Plzeň 1:0 a obhájila titul. Byl již dvacátý, takže na sešívaný dres přibyla druhá hvězda. „Pro mě to byl obrovský cíl už loni, měl jsem to pořád v hlavě," zářil kouč Jindřich Trpišovský. V době koronaviru slávisté na stadionu slavili se čtyřmi tisícovkami věrných, za dalšími vyrazili po triumfu slavit před Eden. Museli pak ještě počkat, jestli nezasáhne koronavirová hrozba a sezona nebude zrušena, ale všechno dobře dopadlo.

Reklama

  2 : 2 Č. Budějovice - Slovácko 2 : 2 dohráno
20240428T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Slovácko
Č. Budějovice vs. Slovácko
Č. Budějovice
Slovácko
  1 : 2 Hradec Králové - Slavia 1 : 2 dohráno
20240428T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Slavia
Hradec Králové vs. Slavia
Hradec Králové
Slavia
  2 : 2 Ostrava - Liberec 2 : 2 dohráno
20240428T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Liberec
Ostrava vs. Liberec
Ostrava
Liberec
  3 : 0 Plzeň - Teplice 3 : 0 dohráno
20240428T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Teplice
Plzeň vs. Teplice
Plzeň
Teplice
  0 : 1 Zlín - Karviná 0 : 1 dohráno
20240428T15 : 00:00+0200
Zlín vs. Karviná
Zlín vs. Karviná
Zlín
Karviná
  1 : 4 Olomouc - Sparta 1 : 4 dohráno
20240428T15 : 00:00+0200
Olomouc vs. Sparta
Olomouc vs. Sparta
Olomouc
Sparta
  1 : 1 Jablonec - Ml. Boleslav 1 : 1 dohráno
20240428T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Ml. Boleslav
Jablonec vs. Ml. Boleslav
Jablonec
Ml. Boleslav
  2 : 1 Bohemians - Pardubice 2 : 1 dohráno
20240428T15 : 00:00+0200
Bohemians vs. Pardubice
Bohemians vs. Pardubice
Bohemians
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články