Hlavní obsah

Kuchta: Jsem strašně rád, že jsem ve Spartě. Čas ukázal, kdo udělal chybu

Slaví druhý ligový titul, po Slavii teď se Spartou. Útočník Jan Kuchta emoce v útrobách stadionu v Uherském Hradišti rozhodně neskrýval. „Jsem strašně rád, že jsem ve Spartě," prohlásil v rozhovoru pro O2 TV Sport.

Sparťanská jízda začíná. Slavící mistři vyrážejí do Prahy. Jan Kuchta coby ředitel autobusuVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Kuchta dříve zářil v dresu Slavie, udělal si v Edenu jméno a následně zamířil do zahraničí, konkrétně do ruského Lokomotivu Moskva. Před sezonou se však vrátil zpět do Česka, jenže zvolil tentokrát největšího rivala svého dřívějšího zaměstnavatele.

O jednáních, schůzkách a pozadí přestupu už bylo napsáno hodně. „Nevím, jestli mám dopovědět v přímém přenosu, nebo až s odstupem čas, nebo vůbec. Ale čas ukázal, kdo udělal chybu. Protože jsme šampioni," hlásal po zisku titulu a přitom poskakoval v objetí za ramena s obráncem Tomášem Wiesnerem.

Jsem hrdý na všechny, hlásí kapitán Ladislav Krejčí. Něco neuvěřitelného jsme tady vybudovali!Video: Sport.cz

Kuchta Spartě pomohl k titulu nemalou měrou. Podzim rozhodně neměl ideální, navíc ho odstartoval červenou kartou proti Liberci. Po Vánocích se ale za pomoci Lukáše Haraslína či Tomáše Čvančary rozstřílel, kolo před koncem má na svém kontě čtrnáct branek a Sparta si ho nedávno pojistila trvalým přestupem právě z Lokomotivu.

V titul jsme začali věřit kolem Vánoc, přiznává Brian Priske. Říkal jsem, že brzy budeme první v tabulceVideo: Sport.cz

V sobotu Kuchta rozhodl třetí kolo nadstavby doma proti Bohemians, když při výhře 2:1 zajistil penaltu a pak sám vstřelil vítěznou branku. Jenže se vykartoval a úterní duel na Slovácku sledoval jen z tribuny.

„Nervy jsem měl obrovské, nemohl jsem ovlivnit výsledek. Ráno pro mě bylo hodně krušné, cítil jsem nervozitu, manželka mě už nechala být a hlavně, máme to v kapse!" skandoval před televizními kamerami.

Nával fanoušků Sparty na stadionu Slovácka.Video: Sport.cz

Reklama