Hlavní obsah

Bylo až nelidské, co jsem na hřišti vyváděl, uznává kmotr Řepka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Málokterý hráč může říct, že do fotbalu přinesl nový pojem. Internacionál Tomáš Řepka se svým blikancem ano. Červené karty provázely celou jeho kariéru, a tak není divu, že třeba seriál jeho podcastů nese název Red Card. „Ze zahraničí jsem se vrátil trochu rozčeřit nudu v české lize. Lidi chtěli šaška, tak ho měli. Musím však říct, že když se teď zpětně vidím, vzal bych něco zpátky. Někdy bylo až nelidské, co jsem na hřišti vyváděl,“ uznává bývalý kapitán Sparty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Křest knihy Sparta 130 let fotbalové historie, kterou napsal redaktor Sport.cz a deníku Právo Karel Felt. Na snímku legendy Sparty Praha zleva: Jiří Novotný, Tomáš Řepka a David Lafata.

Článek
Fotogalerie

Nevšední společnost. Za jeden stůl usedli majitelé celkem 25 mistrovských titulů. Petr Novák, Jiří Novotný, Tomáš Řepka a David Lafata se představili jako kmotři knihy Sparta 130 let fotbalové historie, kterou napsal redaktor Sport.cz a deníku Právo Karel Felt.

Hráče, kteří oblékali rudý dres, samozřejmě trápí, že poslední titul získala Sparta v sezoně 2013/14.

„Strašně moc bych si ho přál, ale v této sezoně jsem pesimista. Bude třeba více času," tuší Lafata, protagonista poslední letenské mistrovské jízdy.

Fotbalista David Lafata na střelnici s olympijskými vítězi. Kolik trefil terčů?Video: Sport.cz

„Sparta se trochu zvedá, ale bohužel, Plzeň a Slavia jsou dál," souhlasí Řepka.

„Nový trenér převzal tým, který neposkládal sám, takže hodně záleží, jaké budou další kroky. Pokud nebudou hrát tak dominantně, jak Priske původně chtěl, ale hlavně účelně, mohou být úspěšní," míní Novotný.

„Pokud jde o titul, možné je úplně všechno," dodává Novák další kapku optimismu.

TOP 25 osobností - Tomáš Řepka

Kniha Sparta 130 let fotbalové historie začíná stručným připomenutím vývoje klubu, podstatnou část pak tvoří medailonky symbolicky 130 největších hráčů klubu - 130 let od založení oslaví Sparta příští rok v listopadu.

„Na sto, sto deseti nejlepších hráčích by se nejspíš všichni shodli. U výběru ostatních bylo třeba stanovit si určitá kritéria. Třeba počet získaných titulů či význam pro historii fotbalu. Proto se dostalo třeba i na Jana Kollera či Petra Čecha, kteří ve Spartě působili celkem krátce," vysvětluje autor Karel Felt.

Reklama

Související témata:
Křest