Hlavní obsah

Čarodějova hrubka. Staněk je špičkový gólman, vyčítat mu nic nebudu, podržel Bílek plzeňskou jedničku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V uplynulé sezoně i půlku podzimu doslova čaroval. Zázračnými zákroky významně pomohl fotbalové Plzni k nečekanému titulu a následně do Ligy mistrů. Soupeři kroutili hlavami, co všechno pochytal, spoluhráči ho plácali po zádech. V sobotním úvodním nadstavbovém duelu se Slováckem si ale brankář Jindřich Staněk vybral černou chvilku. Za stavu 1:0 propustil slabou hlavičku Kalabišky. Duel skončil 2:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Viktorie Plzeň Jindřich Staněk na archivním snímku.

Článek

„Jindra si sám uvědomuje, že udělal chybu. Když vezmu jeho působení v Plzni, vychytal spoustu zápasů, byl vynikající. Teď na jaře přišlo období, kdy dostáváme blbé góly včetně toho se Slováckem. Jindra je ale špičkový gólman, vyčítat mu nic nebudu. Sám ví, že šlo o zbytečnou branku," řekl trenér Plzně Michal Bílek.

Aby měl nervy ze železa. Během jara obdržela Viktoria několik „podivných" gólů včetně dvou vlastních. Například ten s Bohemians Praha byl až komický, když Hejda při odkopu nastřelil do zad Chorého, od nichž míč přeletěl Staňka a skončil v síti. Čisté konto v Doosan Areně udržel Staněk na jaře pouze jednou (4:0 se Zlínem).

V sobotu si šel pro slabou hlavičku Kalabišky, jenže si míč splácnul mezi nohy a zastavil se až v síti. Stadion ztichl, překvapeni byli všichni včetně střelce. „Samozřejmě, udělal chybu. Ale nedělal bych z toho vědu, Jindra je super gólman, podržel nás ve spoustě utkání," uvedl obránce Radim Řezník, který nastoupil do soutěžního zápasu po devíti měsících, kdy ho sužovaly svalové problémy.

Domácí zápasy Západočechů na jaře jsou jako přes kopírák. Nepromění vyložené šance, naopak inkasují většinou z první příležitosti soupeře. Proti Slovácku šel v prvním poločase sám na bránu Vydra, ale Nguyen mu vystihl pokus o kličku. Vzápětí Chorý nedokázal zblízka hlavou usměrnit balon do odkryté branky.

„Na jaře je to pořád stejné. Slovácko dvakrát vystřelilo na bránu, dostali jsme dva góly. Měli jsme velké šance, šli jsme i sami na bránu, měli jsme tam závary, střely. Bohužel nejsme schopni utkání dotáhnout do vítězného konce," povzdechl si Bílek. Jeho tým už nemá šanci na obhajobu, má prakticky jisté třetí místo. Neobává se kouč, jestli viktoriáni ve zbývajících čtyřech duelech najdou potřebnou motivaci?

„Není nutné hráče motivovat, fotbal je jejich práce. Někteří hrají o svoje další angažmá, o peníze. Motivace v každém utkání je velká, v tom problém nevidím. Je potřeba, abychom zbytek ligy odehráli solidně. A hlavně příště doma s Olomoucí vyhráli," dodal Bílek.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.