Hlavní obsah

Pět střel, čtyři góly. Člověk si v brance připadá jako trouba, naříká brněnský Berkovec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodně špatnou náladu měl po utkání v Ostravě a porážce 0:4 trenér Zbrojovky Martin Hašek. Jeho svěřenci na hřišti Baníku neukázali nic, čím by podpořili své šance zachránit v Brně první fotbalovou ligu. Bídně se cítil rovněž brankář brněnského celku Martin Berkovec. Šlo na něj totiž jen pět střel, hned čtyři však skončily za jeho zády.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Zbrojovky Brno Martin Berkovec v akci.

Článek

Směrem dopředu byli hosté naprosto neškodní, na branku Baníku nevyslali ani jednu střelu. Spokojený nebyl Hašek ani s hrou defenzivní řady. Vstup do nadstavby si představoval úplně jinak. „Výkon byl na hranici katastrofy, především v defenzivě. Je to turnaj mužstev, které nezačínají na stejné startovní čáře. Naším úkolem je zůstat v nejvyšší soutěži, tady jsme ale takto, možná i vzhledem k problémům se skládáním sestavy, nepůsobili," zlobilo Haška.

Utkání podle něj bylo po prvním poločase rozhodnuté. „Je hodně nepříjemné, když dostaneš trojku za poločas. Stalo se nám to už v Liberci. Teď je naším úkolem, abychom se mezi sebou neroz*ebali, ale dokázali se dobře připravit na příští zápas s Pardubicemi, který bude velmi důležitý. Přes porážku se na tom, kolik ještě potřebujeme získat bodů a s jakými budeme hrát soupeři, nic nemění. Asi jsme si ani nepředstavovali, že vyhrajeme všech pět zápasů," pokrčil rameny trenér Zbrojovky.

Do zpěvu nebylo ani brankáři Martinu Berkovcovi, který si v Ostravě téměř nesáhl na balon a čtyřikrát inkasoval. Nejprve jej po centrech Jurošky hlavou prostřelili Cadu a Tijani, ještě do poločasu pak obraně Brna frnknul Plavšič a nedal brněnskému brankáři šanci. „Musím říct, že takhle jsem naposledy nadával v Karviné, kdy jsme s Bohemkou doma taky prohrávali v poločase 0:3," štvalo 34letého gólmana.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Trenér Brna Martin Hašek.

Aby Berkovec neměl smůly málo, ve druhém poločase vymetl horní růžek jeho svatyně obránce Baníku Juroška. „Pěkná střela. Takové góly teď dostávám skoro pořád. Na mě si protihráči spraví chuť a dají Gól týdne, nebo roku. Je to strašné, takové unavující. Člověk si v brance připadá jako trouba, protože nic nechytne a dostane čtyři kusy," povzdychl si.

Po čtvrtém zápase bez výhry patří Zbrojovce 14. příčka, která na konci sezony znamená nutnost absolvovat baráž s třetím týmem druhé ligy. „Prohráli jsme, dobře, to už je za námi, to už je teď fuk. Rozhodující zápasy s Teplicemi, Pardubicemi a Zlínem teprve přijdou, ty musíme zvládnout," zdůraznil Berkovec.

Reklama