Hlavní obsah

Čechíno 2. Staněk je senzačně zpátky v brance, také s helmou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Důležitý zápas, jeden ze šlágrů ligového podzimu. Fotbalová Plzeň do něj v Edenu vytáhla nečekaný trumf. Reprezentačního brankáře Jindřicha Staňka, který před necelým měsícem utrpěl podruhé v krátké době zranění hlavy a očekávalo se, že na podzim už se mezi tyče nepostaví. Na Slavii se gólman vrátil mezi tyče s ragbyovou helmou po vzoru Petra Čecha či slávisty Ondřeje Koláře. A dovedl Viktorii k senzačnímu vítězství 2:1. V nastavení je uhájil parádním zákrokem proti Masopustově ráně.

Vtipkující trenér Plzně Miroslav Koubek. Čím to je, čím to je? I don´t know! Video: Sport.cz

 
Článek

Velký comeback. Dokázal se zázračně uzdravit navzdory původním prognózám, které tvrdily, že by se Jindřich Staněk měl po těžkém poranění hlavy objevit na hřišti až na jaře.

Stalo se 8. října v utkání 11. kola s Jabloncem. Staněk padl pod nohy pronikajícímu Drchalovi, po srážce s ním upadl do bezvědomí. Doosan Arénu zasáhlo ticho z obav o brankáře. Jednička Viktorie byla po několikaminutovém ošetření odvezena do sanitky a následně transportována do nemocnice.

Plzeň bez Staňka a Durosinmiho. Příspěvek z pořadu Přímák Video: Sport.cz

„Jsem v pořádku, ale od tréninku si po domluvě s lékaři dám krátkou pauzu,“ vzkázal Staněk den poté z nemocnice plzeňským fanouškům.

Rozhodně se nečekalo, že by se vrátil do branky tak brzy.

„Jindra prošel určitým protokolem návratu na hřiště a splnil fyzické parametry, které bylo důležité po jeho zranění sledovat. Jsme rádi že to splnil, že je připravený, že je zdravý,“ popsal asistent trenéra Marek Bakoš před utkáním pro O2 TV Sport.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Viktorie Plzeň Jindřich Staněk oslavuje vítězství po utkání na Slavii.

„Rozhodli jsme se tuším tři dny dozadu, když jsme cítili, že by se mohl do branky dostat,“ dodal Bakoš.

„Moc toho nemusel řešit, působil ovšem velmi jistým dojmem,“ kvituje trenér Miroslav Koubek.

Nebylo snadné nasadit ho s helmou do tak těžkého zápasu.

„Jindra absolvoval řadu speciálních vyšetření. Nejen v Plzni, ale i v jiných městech, u českých lékařských špiček. Vyšetření neukázala limity, bylo to tedy na jeho pocitu. Doktoři už začátkem týdne nebyli úplně proti. Dala se mu helma, že nastoupí, jsme se napevno rozhodli den před zápasem,“ dodává Koubek.

Reklama