Hlavní obsah

Čekal jsem na ligu dlouho, přesně tohle jsem si přál! Debutant pomohl Klokanům ke skalpu Plzně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nemohl si přát lepší premiéru. Brankář Bohemians Praha Lukáš Soukup ve svém prvním ligovém zápase vychytal nulu, pod výhru Klokanů na půdě mistrovské Plzně (2:0) se podepsal třemi vynikajícími zákroky.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Lukáš Soukup (vlevo) kontroluje situaci před brankou Bohemians při utkání v Plzni.

Článek

„Čekal jsem na ligu dlouho, teď jsem se dočkal. Skvělý, paráda. Zápas mi vyšel, přesně tohle jsem si přál," zářil 28letý Soukup po utkání. Ještě před necelými dvěma roky se živil jako ajťák, doposud chytal pouze třetí ligu. Mezi tyče mu „pomohlo" zranění prvního gólmana Martina Jedličky a karetní trest dvojky Romana Valeše. Trenér Jaroslav Veselý se rozhodoval mezi ním a Markem Koubou, synovcem bývalého reprezentačního brankáře Petra Kouby. Nakonec ukázal na Soukupa.

„Rozhodl šestý smysl. Lukáš na mě při předzápasovém tréninku působil skvěle, naopak Marek byl takový letargický. Lukáš je vítězný typ, má koule, je silná osobnost," vysvětlil Veselý svoji volbu, kterou oběma gólmanům sdělil až v den zápasu.

„Byl v tom ryzí pragmatismus, nechtěl jsem, aby měli kluci bezesnou noc. Lukáš nám moc pomohl, měl i potřebnou dávku štěstí, působil jistě. Není třeba ale nic přeceňovat, teď bude pod tlakem, aby výkony potvrzoval. Uvidíme, jestli se pro něj rozhodneme v sobotu proti Olomouci," dodal Veselý, jehož týmu stačí z duelu se Sigmou bod k jistotě čtvrtého místa, které znamená účast v předkolech Konferenční ligy.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fotbalisté Bohemians se radují z gólu během utkání v Plzni.

Klokani vyhráli na jaře v Plzni podruhé. Tentokrát naprosto zaslouženě. I díky Soukupovi, který zneškodnil tři šance soupeře. Dvakrát se vytáhnul proti Rafiovi Durosinmimu, jednou proti Tomáši Chorému.

„První zákrok mi pomohl, chytil jsem se. Zpočátku jsem byl lehce nervózní, ale potom jsem si zápas spíš užíval. Velké díky patří klukům, moc mi pomohli při centrech a v blokování střel," podotkl ligový debutant.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.