Hlavní obsah

Nepovedená rozlučka s Plzní. Takhle jsem končit nechtěl, mrzí Bílka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože fotbalisté Plzně prohráli s Bohemians Praha 0:2, během úterního duelu vyvolávala Doosan Aréna často jeho jméno. A už před výkopem mu fanoušci Viktorie věnovali obří choreo. Nezapomněli, že trenér Michal Bílek, který po sezoně v Plzni končí, dovedl klub v uplynulé sezoně k titulu a následně do Ligy mistrů. „Moc jim za to děkuju," uvedl Bílek, kterého však domácí rozlučka notně zklamala.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Trenér Plzně Michal Bílek se loučí s diváky.

Článek

S jakými pocity jste se rozloučil s Doosan Arénou?

Mám rozporuplné pocity, výsledek je špatný. Do zápasu jsme vstoupili zle, po chybě v rozehrávce jsme inkasovali. Těžko jsme se dostávali do kombinace, nebyli jsme důrazní. Bohemka hrála chytře, jednoduše, podržel ji i brankář. Proto je výsledek takový, jaký je.

Kapitán Lukáš Hejda byl zničený, že se s vámi tým rozloučil špatným výkonem...

Chtěli jsme zápas zvládnout líp. Ne kvůli sobě, ale kvůli fanouškům, kterým jsme na jaře radosti moc nedali. Mrzí mě hrozně moc, že jsme poslední domácí zápas v této sezoně nevyhráli.

Chválí vás fanoušci i kapitán Hejda. Jak se vám v Plzni pracovalo s kabinou?

Prožil jsem tady dva roky, z toho rok a půl byl famózní. Vyhráli jsme ligu, postoupili jsme do Ligy mistrů, vyhráli jsme podzimní část této sezony. Jaro bylo ale úplným opakem, vyžíráme si to do dna. Na angažmá ve Viktorce ale budu vzpomínat v dobrém. Chci poděkovat vedení klubu, že mi dalo šanci, celému realizačnímu týmu, fanouškům, hráčům. Odnesu si z této štace spousty zážitků. Jen mě mrzí, že odcházím v době, kdy se nedaří.

Proč se jaro tak nepovedlo?

Důvodů může být víc. Po měsíční pauze jsme šli do zimní přípravy, měli jsme hodně zraněných hráčů, kteří ji neabsolvovali celou. Do soutěže jsme navíc vstoupili domácí porážkou s Hradcem. Odehráli jsme potom zápasy, v nichž jsme byli lepší, ale dostávali jsme hloupé góly. Toho jsme se bohužel drželi až do konce.

Po prohře s Klokany v základní části jste dal k dispozici svoji funkci. Majitel klubu Adolf Šádek vám ale dál věřil. Neříkáte si, že jste měl tehdy skončit?

Ani potom se nám to nepodařilo nakopnout. S odpuštěním, sere mi, že to končí takhle.

Přemítáte už nad svojí budoucností?

Teď určitě trénovat nebudu. Všechno si musím urovnat. Jak, a jestli vůbec se moje trenérská kariéra bude vyvíjet dál.

Reklama