Hlavní obsah

Plzeň - Fürth 1:5Černý den Plzně! Debakl s druholigovým soupeřem a pět zraněných hráčů

rjm, neuSport.cz
Aktualizováno

Černý den fotbalistů Viktorie Plzeň, jinak se to nazvat nedá. Úřadující vicemistr na soustředění v Rakousku utržil debakl s druholigovým německým Fürthem 1:5 a ještě k tomu během úterý přišel o pět zraněných hráčů.

Článek

Pohodu v plzeňské kabině vystřídá pořádné dusno. Takhle se trenér Pavel Vrba po návratu do klubu ještě nemračil. A důvodů měl víc. Prvním je určitě debakl, kteří Západočeši utržili v přípravě s Fürthem. Od soupeře z druhé německé ligy dostali pět branek a vstřelili jen jediný gól. Zápas navíc sudí kvůli průtrži mračen ukončil po dohodě týmů už v 75. minutě. Na trávníku potě byly kaluže a arbitr zavelel k odchodu do kabin.

Další špatnou zprávou je, že se během úterý rozrostla marodka plzeňského celku o pět fotbalistů. David Limberský si natáhl zadní stehenní sval a reálně hrozí, že nemusí stihnout start soutěže. Další na marodce je pilíř defenzivy Roman Hubník. Po střetu na tréninku jsou v péči lékařů i Jan Kovařík a Aleš Matějů, oba trápí poraněný kotník. Šrámy musí léčit i Radim Řezník.

„Přišli jsme o pět hráčů. Všichni musejí podstoupit vyšetření. Čekáme, jaký bude jeho výsledek," stojí v prohlášení Viktorie po přípravném utkání s Fürthem.

Přípravná fotbalová utkání
Viktoria Plzeň - Fürth 1:5 (0:3)
Branky: 60. Kopic - 15., 18. a 52. Dursun, 34. Omladič, 61. Ernst. Zápas byl po dohodě týmů předčasně ukončen v 75. minutě kvůli bouřce.
Plzeň: Bolek - Řezník (72. Vacovský), Hejda, Hájek, Limberský (29. Kopic) - Hrošovský (46. Živulič), Hořava (46. Ivanschitz) - Petržela, Kolář (46. Řezníček), Zeman (72. Pfeifer) - Bakoš (46. Krmenčík). Trenér: Vrba.
Vysočina Jihlava - Darmstadt 0:3 (0:3)
Branky: 3. a 19. Boyd, 32. Banggaard.
Jihlava: Rakovan (46. Hanuš) - Tlustý (70. Pecháček), Štěpánek, Krejčí (60. Rosa), Nový (60. Mišůn) - Fulnek (60. Záviška), Hronek (46. Daníček), Zoubele (46. Kryštůfek), Popovič (60. Novotný) - Dvořák (60. Klíma), Ikaunieks (60. Rabušic). Trenér: Kopecký.

Reklama

Související témata: