Hlavní obsah

Červená? Trpišovský byl překvapený. Brněnského Ševčíka sleduje už dva roky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Slavie si euforii z postupu do základní skupiny Konferenční ligy přes polský Raków přenesli i do domácí nejvyšší soutěže. V Brně deklasovali ligového nováčka hladce 4:0 především díky snové první půli, v níž nastříleli tři góly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský. Archivní foto

Článek
Fotogalerie

„Zbrojovka měla v úvodu sezony velmi solidní výsledky a vypadala docela dobře i herně. Proto jsem moc spokojený, jak jsme utkání po slušném výkonu zvládli," libuje si slávistický kouč Jindřich Trpišovský, jehož týmu pomohly rychlé góly. „Hodně nám cestu za třemi body usnadnily. Mám radost, že v Brně bylo vyprodáno, atmosféra na stadionu byla skvělá," zaznamenal.

Jedinou komplikací se pro Pražany mohlo stát sporné vyloučení Ousoua, který po faulu na pronikajícího Alliho viděl po zásahu sudího od videa v 58. minutě místo žluté červenou kartu. „Strašně mě překvapila. Sudí Klíma pískal dobře, a takhle mu do toho VAR vstoupil. Za mě to zákrok na vyloučení nebyl. Uvidíme, co na to řekne komise," je Trpišovský zvědavý.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Lukáš Endl z Brna a David Douděra ze Slavie.

Připustil, že úplně v klidu v té chvíli nebyl. „Kdyby Brno v přesilovce vstřelilo gól, mohlo to být v kombinaci s narůstající únavou některých našich hráčů a bouřlivým prostředím ještě zajímavé. Naštěstí jsme se trefili počtvrté a odpor domácích definitivně zlomili," raduje se.

Trpišovský pochválil Hromadu za to, jak výtečně eliminoval brněnského šikulu Ševčíka. „Je to geniální hráč, jehož sleduju už dva roky. Nejvíc se mi na něm líbí, že umí posílat lahůdkové centry za obranu. Tentokrát jsme toho ale Ševčíkovi mnoho nedovolili. Totéž platí o útočníkovi Řezníčkovi, s nímž si naši stopeři velmi dobře poradili," zamlouvalo se mu.

Klíčovým hráčem Slavie byl podobně jako v předchozím ligovém duelu s Pardubicemi útočník Stanislav Tecl, který dal vedoucí gól a na druhý přesně nacentroval Douděrovi. „Byl i u dalších dvou našich branek. Mám z něj obrovskou radost," netají Trpišovský. „Vážím si toho, jaký je Standa obrovský slávistický srdcař. Podal skvělý výkon, odvedl na hřišti neskutečné penzum práce," tvrdil.

Pražany definitivně uklidnil čtvrtý gól Christa Tiéhiho, který se trefil premiérově ve slávistickém dresu. „Je z toho obrovsky nadšený. Jeho táta i brácha byli útočníci, kteří uměli přesně zakončit. Takže věříme, že přidá i další branky. Kopací techniku má velmi slušnou," prozradil.

Trpišovského těší, jak jeho tým od nepovedeného prvního duelu v play off Konferenční ligy v Polsku výtečně šlape. „Tam jsme dostali facku, která vůbec neměla přijít. Když už ale přišla, je skvělé vidět, jak na ni kluci zareagovali," cení si.

Reklama