Hlavní obsah

Česká liga na mě udělala velký dojem, líčí jarní liberecký objev Obročník

Liberec

Do nejužšího kádru fotbalistů libereckého Slovanu se trpělivým snažením a svědomitostí propracoval slovenský záložník Michal Obročník. V zimě se vrátil z hostování ve Zlatých Moravcích a na jaře nastoupil do jedenácti z dvanácti odehraných ligových zápasů severočeského týmu, přičemž jeden strávil jen na lavičce náhradníků. „Jsem vděčný za současné místo v základní sestavě,“ svěřil se 22letý fotbalista v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberečtí fotbalisté slaví vítězství nad Teplicemi.

Článek

Jak zatím hodnotíte svoje působení v libereckém týmu?

Za začátku jara jsem naskakoval do utkání jako střídající hráč. Snažil jsem se odvádět co nejlepší výkony a snad jsem si řekl o pevnější pozici. Nový trenér David Vavruška mi začal věřit a vážím si toho, že mě staví do základu. Ve středové řadě je velká konkurence, tým táhl Rybalka, nesmírně zkušený je Mára Jarolím a momentálně se střelecky daří Davidu Pavelkovi, který dovede rozhodovat zápasy. S nimi se hraje super, kluci umí poradit a každý zápas po jejich boku je pro mě svátkem.

Už jste během několika měsíců stačil vstřebat dojmy z české ligy?

Je tady rozdíl oproti slovenské lize. Hrát se Spartou nebo s Plzní je něco úplně jiného, než co jsem předtím poznával ve Zlatých Moravcích. Líbí se mi české stadióny i fotbalové zázemí. Mým prvním snem bylo dostat se do české ligy a jsem rád, že se mi to podařilo.

Vnímáte fakt, že se potkáváte i s řadou svých krajanů?

To je jasné. V Liberci jsou ještě Hroššo a Kolár a pozdravím se i s protihráči, když proti nim hrajeme. Třeba v Plzni působí špičkoví slovenští hráči Kozáčik, Čišovský, Bakoš, Ďuriš, Hrošovský, k nimž mám respekt a moc je uznávám, co s Viktorkou dokázali.

Kde v Liberci bydlíte?

V bytě Michala Breznaníka, který se Slovanem získal titul v roce 2012 a teď po návratu z Ruska jde do pražské Sparty. Při působení v Liberci si tady koupil byt a dává mi ho do pronájmu. Hodně mi pomohl při zařizování bydlení. Známe se už z dřívějška. Míša pochází z Revúce a já z Rimavské Soboty, což není od sebe daleko, asi jen padesát kilometrů. V Liberci jsem si zvykl, je to příjemné město.

Už jste vstřelil za Liberec gól?

Ještě ne, ale chtěl bych ho dát co nejdříve, abych si splnil další cíl. Až se mi to podaří, symbolicky jej věnuji svým rodičům a nejlepším kamarádům (úsměv).

Stihnete to ještě do konce sezóny?

Nevím, protože v příštím kole na Dukle budu stát kvůli čtyřem žlutým kartám, což mě mrzí. A netuším, jestli mě pak trenér postaví v posledním zápase s Olomoucí. Přál bych si, abychom se po něm mohli radovat z postupu do předkola Evropské ligy.

Takže máte nucenou herní pauzu minimálně až do konce května. Je to mrzuté?

Stejně budu nejspíš každý den na stadiónu, protože nás čekají někdy i dvoufázové tréninky.

Reklama

Související témata: