Hlavní obsah

Utrápené Budějovice se zbavily jednoho z lídrů. Na odchodu z Dynama byl už loni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Číslo 23 bude v budějovickém Dynamu volné. Od léta 2021 ho na dresu nosil zkušený záložník Jakub Hora, jenž na jihu dohrál. Proč? Předposlední klub Fortuna ligy zatím konec jednoho z lídrů oficiálně nevysvětlil. Pikantní je, že 32letý mazák měl z Dynama odejít už loni koncem léta, ale nakonec vydržel ještě víc než rok.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložníkovi Jakubu Horovi předčasně končí jeho třetí angažmá v Českých Budějovicích.

Článek

Tři góly, jedna asistence a… Víc nic, Hora už v Budějovicích svoje čísla z rozehrané sezony neposune. Vedení Dynama se rozhodlo zbavit svého nejlepšího podzimního střelce po sobotní zpackané partii s Pardubicemi (0:1). Níž než Budějovice je v ligové tabulce jen poslední Zlín.

„Po posledním zápase Dynama přijal klub rozhodnutí, na jehož základě nebude součástí mužstva při následujících utkáních A-týmu Jakub Hora. Situace mezi ním a klubem se dále řeší a klub bude své fanoušky po ukončení jednání o výsledku informovat,“ napsalo Dynamo na svém webu. Krátký odstavec o Horově odchodu je schovaný na konci článku o příštím budějovickém zápase v Liberci.

Rodák z Mostu, jenž má tituly s Plzní a Slavií, patřil v Budějovicích k oporám. V Dynamu hrál celkem třikrát, naposledy přišel v létě 2021 po štacích v Lotyšsku a Polsku. V této sezoně vynechal jen dva ligové duely. „Nemám se zatím k čemu vyjadřovat. Jsem stále hráčem Dynama a jsem připraven za něj bojovat,“ řekl Hora Sport.cz.

Na odchodu byl už loni zkraje září, mluvilo se o jeho přesunu do Baníku. Tenkrát se měl pohádat s tehdejším budějovickým koučem Jozefem Weberem, jenž se chtěl Hory zbavit i kvůli jeho údajným neshodám v kabině. Nakonec ovšem překvapivě zůstal a dál patřil do základní sestavy.

Zdroje Sport.cz se shodují, že i tentokrát jsou důvody Horova konce v Budějovicích podobné a týmu se v týdnu ulevilo. Zbývá dořešit formality a finanční detaily spojené se smlouvou do konce sezony.

Soupiska Dynama se s Horovým odchodem ještě víc omladí. V týmu zbývají už jen tři třicátníci: útočník Zdeněk Ondrášek (34), obránce Martin Sladký a záložník Jiří Skalák (oba 31).

Reklama