Hlavní obsah

Český fotbal stojí za Ukrajinou. Hráči i fanoušci vyjádřili svou podporu

České prvoligové fotbalové kluby podpořily Ukrajinu, která čelí ruskému útoku. V Liberci se před šlágrem 23. kola se sousedním Jabloncem držela minuta ticha, hráči Bohemians 1905 zase před duelem s Baníkem Ostrava vyběhli ve speciálních tričkách. Ukrajinu povzbudili i fanoušci při utkání Slovácka proti Mladé Boleslavi, kteří rovněž skandovali proti ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Fotbalisté Bohemians vyjádřili podporu napadené Ukrajině

Článek

V Liberci se těsně před výkopem rozestavěli hráči obou týmů kolem středového kruhu a minutou ticha vyjádřili podporu Ukrajině. Příznivci v domácím "kotli" vytáhli transparent s nápisem v angličtině "Stojíme za Ukrajinou" ve žlutomodrých barvách, symbolizujících vlajku východoevropské země.

V Ďolíčku podobně jako při čtvrteční odvetě 2. kola Evropské konferenční ligy mezi Slavií Praha a Fenerbahce Istanbul zněla píseň "Bratříčku, zavírej vrátka" od Karla Kryla, která vznikla v reakci na okupaci Československa v srpnu 1968 vojsky států Varšavské smlouvy. Domácí Bohemians 1905 nastoupili na trávník se žlutými tričky, na nichž byl rovněž v angličtině nápis na podporu Ukrajiny.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jasný vzkaz fanoušků Slovácka

Na stadionu Slovácka "kotel" domácích fanoušků zhruba v 10. minutě vyvěsil transparent, na němž stálo "Svobodu Ukrajině". Příznivci skandovali "Sláva, sláva Ukrajině" a "J..t Putina". Sektor hostů zase ozdobil nápis v angličtině "Ukrajino, zůstaň silná".

Ukrajina čelí ruskému útoku od čtvrtečního rána.

Reklama

Související témata: