Hlavní obsah

Cesta Slovácka je pro mě neuvěřitelná, netají uznání bývalý hráč bundesligy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítězství v poháru a následný postup do základní skupiny Konferenční ligy. To je velmi lichotivá bilance Slovácka v tomto kalendářním roce. „Martin Svědík předvádí ve Slovácku výbornou práci,“ přiznává obdiv David Jarolím ve fotbalovém pořadu Přímák na Sport.cz.

Cesta Slovácka je pro mě neuvěřitelná! Diskuse z PřímákuVideo: Sport.cz

 
Článek

„Podmínky tam určitě nejsou takové jako u pražských klubů, ale dokázal si to mužstvo dobře složit, dobře doplnit, mají tam taky zkušené hráče, kteří šlapou," vyjmenovává bývalý kapitán Hamburku.

Sám Jarolím pokračuje v rodinné tradici a stejně jako jeho otec a starší bratr se snaží prosadit jako trenér. Nabízí se proto otázka, zda má svůj trenérský vzor v současné Fortuna lize. Tak přichází řeč právě na Svědíka. „Nechci říct, že to je vzor, ale určitě to sleduji. Trenéři, kteří pracují hlavně pro menší mužstva a mají úspěch, tak je za tím určitě velká práce," mluví s respektem.

Kdo je trenérský vzor mezi současnými ligovými trenéry? Ptáme se v Přímáku.Video: Sport.cz

Nicméně Slovácko si v posledních týdnech neužilo příliš radosti z vítězství. Z posledních pěti ligových klání vyhrálo jen v Olomouci, kde svěřence Václava Jílka zdolalo 2:1. Nutno podotknout, že celek z Uherského Hradiště sehrál poslední dva ligové duely s největšími favority, a to v Plzni (0:3) a doma se Slavií (1:1).

A naposledy remizoval 3:3 s Partizanem Bělehrad. Slovácko sice ve 22. minutě vedlo 2:0 a hosté šli do deseti, přesto srbský celek po změně stran otočil a svěřenci Martina Svědíka ještě museli být rádi, protože Libor Kozák v 83. minutě srovnal na konečných 3:3.

Kdo vyhraje titul ve Fortuna lize? Ptáme se v PřímákuVideo: Sport.cz

Není kombinace pohárů a ligy na klub jako Slovácko moc náročná? „Může to tak být," přiznává Jarolím.

Více najdete ve videích z pořadu Přímák. Celý pořad si také můžete přehrát nejen jako video, ale i formou podcastu.

Reklama

Související témata: