Hlavní obsah

Chachaři přitvrdili. Fanoušci Baníku pašují do hlediště vystřelovací pyrotechniku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tady už končí legrace. Během ligových zápasů dochází k použití nebezpečného vystřelovacího typu pyrotechniky. Disciplinární komise proto potrestala fotbalový Baník Ostrava za pronesení a masivní použití pyrotechniky v utkání s Hradcem Králové pokutou 50 tisíc korun a trestem podmíněného uzavření sektorů D3 a D4 pro vlajkonoše na jedno soutěžní utkání se zkušební dobou v délce trvání dvou měsíců.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Baníku Ostrava zase zlobí...

Článek

Sektor pod obřím transparentem My jsme ti ostravští chachaři začíná být nebezpečný. Disciplinární komise mu dává poslední varování.

„Vnímáme, že fanouškům Baníku se opakovaně daří pronášet na stadion velké množství pyrotechniky. V poslední době jsme u ostravských fanoušků zaznamenali dokonce použití vystřelovacího typu pyrotechniky, které může vést k velmi vážnému ohrožení zdraví samotných diváků i aktérů utkání," poukazuje předseda komise Richard Baček.

O podpisu trenéra Pavla Hapala pod kanonádou Baníku z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Právě v posledním domácím utkání Baníku se jednalo o velmi nebezpečnou pyrotechniku a rozhodli jsme se tentokrát přikročit k trestu podmíněného uzavření sektorů s tím, že podmínka platí již od následujícího víkendu na nejbližší dva měsíce," dodává Baček.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Fanoušci Baníku Ostrava.

Baník v sobotu hostí pražskou Spartu, což jsou pokaždé třeskuté zápasy jak na hřišti, tak v hledišti...

Na lavičce Baníku nebude fyzioterapeut Radek Havala, jemuž disciplinárka uložila trest zákazu výkonu všech funkcí na jedno soutěžní utkání a pokutu 5 tisíc korun za vyloučení v utkání proti Pardubicím. Jedno kolo nesmí na lavičku za čtyři žluté karty ani Luboš Kozel, trenér Slovanu Liberec.

Za nepřístojnosti fanoušků platí pokutu také další kluby. Plzeň 50 tisíc, Zlín 40 tisíc a Sparta 20 tisíc korun.

Reklama

Související témata: