Hlavní obsah

Chasníci ze severu neučesané Slavii neseděli

Algarve

Portugalský Atlantic Cup zakončili sešívaní porážkou s Bröndby Kodaň. Hrálo se pěkně od podlahy, takové bude nejspíš i derby na Bohemians v prvním jarním kole. „Takový zápas se před startem jara určitě hodí. Byla to dobrá zkouška pro nové kluky,“ hodnotí obránce Michal Frydrych, který vedl mladou sestavu fotbalové Slavie s kapitánskou páskou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Slavie Michal Frydrych.

Článek

Prověrka hlavně pro mladé. Trenér Trpišovský již dopředu avizoval, že jedno utkání v Portugalsku věnuje především zkoušce méně zkušených borců.

„Říkali jsme si, že musíme hodně komunikovat. Bylo vidět, že v takové sestavě hrajeme poprvé. Bylo to trochu neučesané. Některé součinnosti nám nefungovaly tak, jak by bylo potřeba," poukazuje obránce Michal Frydrych v rozhovoru pro klubový web.

Zatímco Slavia ještě v sobotu večer nastoupí v nejsilnějším složená proti Hammarby, pro Bröndby již šlo o generálku.

Soupeř byl důraznější a agresivnější

„Začátek nebyl úplně špatný, měli jsme dobré náznaky. V průběhu hry jsme se úplně nevyrovnali agresivitě a důrazu soupeře. Bylo vidět, že to je důraznější a agresivnější tým ze severu. Dělalo nám to trochu problémy. Bylo vidět, že hrají v nejsilnější sestavě a mají zápas jako generálku na domácí soutěž," líčí páteční kapitán.

Soustředění v Portugalsku pomalu končí. Sešívaní si ho pochvalují.

„Podmínky byly výborné. Jak na hotelu, tak tréninkové plochy. Vše probíhalo výborně. I trenéři byli spokojení, jak jsme pracovali. Bylo to dobré. Musíme se nachystat na sobotní generálku, ať se dobře připravíme na příští týden, kdy nás čeká důležité utkání na Bohemians," avizuje Frydrych.

Reklama