Hlavní obsah

Chovanec přivítal Keriče ve Spartě jako bombarďáka z Liberce

LA CALA

Pár dnů mu hrozilo, že jaro odehraje v libereckém béčku. O víkendu se však Andrej Kerič přece jen dočkal přestupu do Sparty. V pondělí chorvatský útočník přiletěl na soustředění do Španělska, v úterý absolvoval první trénink a ve středu nastoupil jako kapitán k zápasu se Zestafoni. „Chtěl bych tady přivítat bombarďáka z Liberce,“ uvedl novou posilu před úterním tréninkem kouč Jozef Chovanec.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Fotbalista Andrej Kerić

Článek

Seděl v letadle do Španělska a cítil úlevu, že nebude muset strávit celou jarní část sezóny v libereckém béčku. Na druhou stranu byl Andrej Kerič také trochu nervózní. „Možná ne nervózní, jako spíš zvědavý a napjatý. Každý hráč, který mění klub, nikdy tak úplně neví, co může očekávat. Sparta je navíc největší český klub… Ale podle toho, co jsem zatím poznal, jsem vůbec neměl důvod se něčeho obávat,“ líčí chorvatský útočník v prvním rozhovoru pro sparťanský web.

Se Spartou podepsal smlouvu s platností od léta a kluby se zpočátku nemohly dohodnout na jeho přestupu již od zimy. Přesto v něj stále doufal. „Moc jsem si přál, aby tohle všechno skončilo. Když mě přeřadili do béčka, padl jsem psychicky dolů. Už jsem si říkal, že z přestupu teď v zimě nic nebude. Pak se ale kluby během jednoho dne domluvily a já jsem ve Spartě. A šťastný.“

S Pamičem byl neustále v kontaktu

Než se rozhodlo, byl Kerič neustále v kontaktu s obráncem Manuelem Pamičem. „Je to krajan, ve Spartě už je dlouho, řešili jsme spolu spoustu věcí. Velké slovo samozřejmě měla přítelkyně, rodina a také manažer pan Paska,“ vypráví.

Nakonec dostal přestup tak rychlý spád, že chorvatský útočník ani neměl čas o všem dumat a stresovat se. „Kdybych třeba už před nástupem na dovolenou věděl, že půjdu do Sparty, pořád bych to měl v hlavě. Vlastně jsem už zapomněl, že ve Slovanu existovaly nějaké problémy. Nezajímám se o to, co bylo před dvěma týdny. Dívám se jenom do budoucnosti. Musím zapracovat na tom, abych byl co nejdříve plnohodnotnou součástí mužstva.“

Proti Pamičovi má Kerič jednu velkou výhodu. Již při příchodu na Letnou mluví výborně česky. „Jak říkám, nervózní jsem byl hlavně z toho, jak mě kluci vezmou mezi sebe. Ve Spartě je hodně hvězd, hrají tady velcí fotbalisté. Po třech dnech však vidím, že jsem nervózní vůbec být nemusel. Všechno je skvělé,“ ujišťuje na klubových stránkách.

Reklama

Související témata: