Hlavní obsah

Csaplárova past? Kdepak, Klokani zlomili tu bohemáckou! I díky akci á la Kanárci

Praha

Ťuk, ťuk, ťuk, rána pod břevno, gól! Fotbaloví Bohemians 1905 vykouzlili v sobotním duelu první ligy s Českými Budějovicemi lahůdkovou akci alá Brazílie, kterou úspěšně dokončil Hronek a Klokani vedli 2:0. Poločasové vedení tentokrát neztratili, výhrou 3:1 přerušili sérii třech porážek.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Střelec gólu Matěj Koubek z Bohemians (uprostřed) se raduje s Janem Vondrou z Bohemians a Tomášem Necidem.

Článek

„Myslím, že nehrajeme úplně brazilský fotbal, ale akce byla moc hezká," culil se kouč Luděk Klusáček. „Především jsme jí skvěle dohráli, dala nám komfortní vedení," dodal trenér Klokanů, který koučoval 100. zápas v české lize. Mužstvu mu dalo dárek v podobě vítězství, orámované zmiňovanou akcí.

Začala paradoxně přehmatem, který mohl stát domácí těsné vedení, které jim zajistil Keita. Obránce Vondra rozehrával přímý kop zhruba deset metrů od vlastní šestnáctky, smekla se mu však noha a míč napálil k nohám nedaleko stojícího Van Burena. Ten byl ale tak překvapený, že nabízené šance nevyužil.

Cesta za dvoubrankovým náskokem domácích tak mohla začít. Po pár vteřinách se dostal k míči Květ na rohu pokutového území Dynama, narazil si s Dostálem, zpětnou přihrávkou našel Hronka, který z jedné z malého vápna zavěsil pod břevno. Klokani tím postavili na hlavu dlouholeté tvrzení, že jsou výhradně bojovníci a srdcaři.

„Ukázková kombinace, jako z učebnice. Po podobné jsem dal na podzim gól Spartě, padl i na stejnou branku. Budějovice narážečky nezachytávaly, fungovaly nám. S Puškym (útočník Puškáč) jsme se po zápase bavili, že oproti dřívějšku dokážeme zachovat v těchto situacích víc klidu," pochvaloval si obránce Martin Dostál.

Se spoluhráči si mohl po dlouhé době v kabině střihnout vítězný pokřik. Triumfem na Dynamem Pražané ukončili sérii tří venkovních proher. Hosté sice po přestávce snížili Basseyem, razítko na tři klokaní body dal ale v závěru střídající Koubek. „Tabulka se začala trochu trhat, díky výhře jsme se dostali do kontaktu s týmy ze středu," podotkl Klusáček.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Zleva Mick Van Buren z Českých Budějovic a Jan Vondra z Bohemians.

V sobotu si zhluboka oddechl, neboť jeho celek neztratil zápas ve druhém poločase poté, co o přestávce vedl. Což se během podzimu stalo už několikrát. Tentokrát měl k dobru náskok dvou gólů, který je však leckdy zrádný. V tuzemsku se mu přezdívá Csaplárova past, podle bývalého kouče Slavie nebo Liberce. Jde o situaci, kdy jedno mužstvo vede 2:0, v důsledku toho ztratí koncentraci a umožní soupeři zápas vyrovnat nebo otočit.

„My jsme z Csaplárovy pasti udělali a podzim past bohemáckou. Vedli jsme po první půli v devadesáti procentech zápasů, nebylo nám to nic platný. Ale tentokrát jsem cítil, že i kdyby Budějovice vyrovnaly, že prostě vyhrajeme. Jsme spokojení, udělali jsme po delší době radost sobě i fanouškům. A také Bedymu (stoper Bederka), kterému se narodila holčička," rozplýval se Dostál.

Reklama