Hlavní obsah

Čvančara se hned trefil. A další posily? S kádrem jsem oukej, culí se Vrba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První start za Spartu, první gól. Útočník Tomáš Čvančara přispěl letenským fotbalistům k výhře 5:0 nad Chrudimí v úvodním přípravném utkání. „Řekl bych, že jsme zápas zvládli dobře, i s ohledem na zátěž, kterou teď máme,“ pochvaluje si posila z Jablonce. Spartě se vyprazdňuje marodka, další nové tváře teď nelze očekávat. „S aktuálním složením kádru jsem oukej,“ usmívá se trenér Pavel Vrba při odpovědi na otázku, zda očekává další posily.

Čvančara dal gól, to je dobře pro hráčskou kasu. Ale mohl dát ještě dva, hodnotí trenér Pavel VrbaVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Šancí měl minimálně na hattrick, nakonec se musel spokojit aspoň s jednou trefou, kterou po akci Dočkala s Hložkem vstřelil.

„Dvě hlavičky mi brankář hezky chytil. Víc mě mrzí šance po krásné přihrávce Čeldy (Čelůstky). Přebral jsem si to na prsa, střílel jsem na první tyč, ale netrefil jsem dobře. Mrzí mě to, snad příště," krčí Tomáš Čvančara rameny v rozhovoru pro klubovou televizi.

Po dvou týdnech si nové angažmá pochvaluje. „Musím říct, že je to super. Hlavně parta, je vidět, že jsem v nejlepším klubu v Česku. Podle toho tu všechno funguje," libuje si vytáhlý útočník.

Sparta si v přípravě poradila s Chrudimí 5:0. Trefil se i nováček v sestavě Tomáš ČvančaraVideo: Sport.cz

„Dal gól, což je asi dobře pro hráčskou kasu. Ještě další dva dát mohl. Přichází k nám hráč, s nímž musíme počítat. Věříme, že nám v útočné fázi pomůže," hodnotí posilu trenér Pavel Vrba.

„Když se cokoliv stane, ať už zdravotně či přestupově, chceme mít hráče připravené. Aby nepřišli třeba jen čtrnáct dnů před soutěžními zápasy. Takový je záměr Sparty, a já myslím, že správný," dodává kouč.

Musí samozřejmě počítat s plánovaným odchodem obletovaného Adama Hložka, který však aspoň pro jaro na Letné zůstává.

„Adam byl na podzim strašně vytížený v klubu i reprezentaci, kde si také vybudoval silnou pozici. Je dobře, že si mohl odpočinout. Pro nás je ohromně důležitý hráč. Čím déle tu bude, tím lépe pro nás všechny. Zároveň víme, že o něj je velký zájem a uvidíme, co se bude dít v létě," přikyvuje Vrba.

Příjemný přetlak v kádru

Spartě se postupně vyprazdňuje marodka, takže po zařazení čtyř mladíků z béčka Sejka, Ryneše, Patráka a Suchomela má kouč najednou příjemný přetlak v kádru.

„Někteří se ještě dávají do kupy, proto proti Chrudimi nehráli. Ale na soustředění ve Španělsku bych chtěl, aby všichni už jeli naplno. Vezmeme s sebou jedenadvacet hráčů do pole a tři brankáře," avizuje kouč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mladík Matěj Ryneš ze Sparty Praha během přípravného utkání s MFK Chrudim.

Vrba v pondělí prodloužil smlouvu na Letné o další rok do léta 2023. „Jsem rád, že mi prodloužení nabídli. Dokonce jsem chtěl ještě chvíli počkat, až uvidíme, jak se rozjede soutěž. Sparta se rozhodla, že jednání uzavřela půl roku dopředu. Domluvili jsme se, a to je vše," líčí bývalý trenér české reprezentace.

Někteří experti poukazují, že trenéři často prodlužují kontrakty o více než jen jeden rok.

„Takovou délku mi nabídlo vedení, já to neřešil. Stejně máte výpovědní dobu, pak je úplně jedno, na jak dlouho smlouva je... Dostal jsem takovou nabídku a domluvili jsme se," má Vrba jasno.

„Chci uhrát dobrý výsledek a chci, aby hlavně fanoušci a majitelé byli spokojení. Pak budeme spokojení my, hráči a všichni kolem," uzavírá osmapadesátiletý rodák z Přerova.

Reklama

Související témata: