Hlavní obsah

Hložka pustí Sparta nejdřív v létě. Jak to bude s Vrbou, Dočkalem, Pulkrabem či Štetinou?

Aktualizováno

Fotbalová Sparta je podle svého sportovního ředitele Tomáše Rosického ochotná uvolnit obletovaného reprezentanta Adama Hložka do zahraničí nejdříve v létě. Během jara bude letenský klub jednat o prodloužení smlouvy nejen třeba s Bořkem Dočkalem či Matějem Pulkrabem, ale také s trenérem Pavlem Vrbou. Na odchodu je stoper Lukáš Štetina, který dostal svolení hledat si nové angažmá.

Adama Hložka pustí Sparta nejdřív létě, říká Tomáš Rosický. Co další hráči? Video: Sport.cz

 
Článek

Žádné zemětřesení v letenském kádru přes zimu nečekejte. Sparta ústy svého sportovního ředitele potvrzuje jednu základní okolnost. O ligový titul hodlá na jaře usilovat nadále s Adamem Hložkem v sestavě.

„Je mi dost jedno, co si jiní lidé myslí o jeho ceně. Nechceme o Adama přijít, jsme ochotni se o jeho případném odchodu bavit až v létě. Je jedno, kolik bude stát," ujišťuje Tomáš Rosický.

Mladý Hložek měl po letním EURO minimální čas na odpočinek, přesto mužstvo dál táhl.

„Nechci na tak mladého kluka nakládat absolutní zátěž. Na to, co všechno má v poslední době za sebou, zvládl nálož velmi dobře. Je velmi produktivní, ať už góly, nebo asistencemi. Říkám, že je jasně nejlepší hráč v lize, s vědomím, že to s ním nic neudělá, protože je tak nastavený. Věřím, že bude dávat ještě víc gólů než teď," dodává Rosický.

Na pořadu trenér, kapitán i kanonýr

Ředitel má před sebou i jednání o prodlužování smluv. Po sezoně skončí platný kontrakt třeba trenérovi Pavlu Vrbovi. „S trenérem se každý den pravidelně bavím o všech situacích, ví, jaká je situace. I na toto téma s ním mluvíme," říká Rosický s úsměvem bez dalších podrobností.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Rosický a Pavel Vrba emotivně oslavují postup přes Rapid Vídeň.

Smlouvy v létě doběhnou i kapitánovi Bořku Dočkalovi nebo útočníkovi Matěji Pulkrabovi, který se v závěru podzimu stal nejlepším střelcem týmu.

„S Bořkem jsem mluvil už v září, když byl zraněný. Je velice rozumný. Jasně jsme si řekli, že čas na prodloužení smlouvy bude na jaře. Pro něj je nyní zásadní udělat dobrou přípravu," avizuje ředitel.

„Matěj Pulkrab se vyprofiloval v hráče, který je pro nás velmi cenný. Teď ho nikam nepustíme, z 99 procent dokončí sezonu na Spartě. Budeme se s ním bavit o další spolupráci jako se všemi, co jim smlouva končí," říká Rosický.

Letenští zatím v zimě získali útočníka Čvančaru z Jablonce a stáhli si stopera Lischku z hostování v Baníku. Naopak křídelník Karlsson odešel do Japonska a mladý Drchal bude hostovat v Drážďanech. Ke konci se blíží angažmá stopera Štetiny.

„Dá se říci, že je na odchodu. Jsem k hráčům upřímný, takže ví, že další smlouvu mu nenabídneme. Může si hledat jiné angažmá," říká Rosický o Štetinovi, který je posledním hráčem z první vlny nákupů pro italského kouče Stramaccioniho.

Reklama

Související témata: