Hlavní obsah

Další akvizice z Norska v Edenu. Slavia vítá univerzálního záložníka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Slavia se dál zásobuje posilami z Norska, z tamní Eliteserien přichází do Edenu druhý hráč během dvou dnů. Po získání stopera Sheriffa Sinyana dotáhl český vicemistr definitivně příchod univerzálního záložníka Conrada Wallema z klubu Odds BK, třiadvacetiletý rodák z Tönsbergu uzavřel se sešívanými smlouvu na čtyři roky do června 2027.

Foto: Petr Končal / SK Slavia Praha

Fotbalový záložník Conrad Wallem v dresu Slavie.

Článek

Jaký by měl Wallem být? Pracovitý, dobře fyzicky připravený, variabilní i kreativní. „Conrada jsme sledovali opravdu pečlivě od září minulého roku, kdy ho tým našich analytiků objevil v herních datech. Wallem svým herním projevem skvěle zapadá do našeho systému a filozofie trenérského týmu Jindřicha Trpišovského," přiblížil pro klubový web sportovní ředitel Slavie Jiří Bílek.

V červnu se jeho přestup intenzivně řešil, oficiální razítko přišlo teď. Odds BK ho držel do poslední možné chvíle, Wallem za něj ještě o víkendu hrál. Celkově v probíhající sezoně (v Norsku se hraje systémem od jara do podzimu) nastoupil do dvanácti ligových zápasů, v nichž zaznamenal jeden gól, dvě asistence a taky šest žlutých karet. Podle dřívějších informací norských médií by měl jeho transfer Slavii vyjít v přepočtu zhruba na čtyřicet milionů českých korun.

„Jsem všestranný záložník nebo křídelník. Zvládám hrát na více postech. Poslední dva roky jsem hrál skoro na všech pozicích kromě stopera. Jsem univerzál, asi nejraději hraju jako osmička," představil se v prvním rozhovoru pro klubová média hráč, jehož celková bilance v norské lize čítá jednasedmdesát zápasů, osm gólů a jedenáct asistencí.

„Conrad je velmi pracovitý hráč, který vyniká svou fyzickou připraveností, která mu umožňuje s přibývajícímu minutami výkon ještě stupňovat. Wallem je zároveň velmi univerzální, co se použitelnosti na jednotlivých postech týče. Je schopný nastoupit ve středu hřiště, kde skvěle využívá svou kreativitu a schopnost přesně kombinovat na větší i střední vzdálenost. Naopak na krajní pozici vyčnívá pracovitostí a skvělými běžeckými intenzitami," charakterizoval novou akvizici Bílek.

Wallem se připojuje do přípravy Trpišovského souboru rozehraný, sezona v Norsku jela, on patřil k důležitým postavám Odds BK. Sám očekává, že by mu to mohlo v adaptaci pomoct. „Nebojím se, že by mi chyběl odpočinek. To určitě ne. Do Slavie přicházím v přípravě, v Norsku jsem pravidelně hrál od začátku dubna. Od začátku sezony jsem odehrál hodně zápasů. Myslím, že to pro mě může být jen výhoda, jsem dobře fyzicky připraven. A chci to ukázat," pravil rázně.

Slavia je dva roky bez titulu. Diskuze v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

S nadsázkou se dá říct, že Slavia pozvolna shromažďuje výběr norské ligy. Tento kalendářní rok přišli do vršovického klubu z Eliteserien už čtyři hráči. V zimě do Edenu dorazili stoper Igoh Ogbu z Lilleströmu a šikovný záložník Christos Zafeiris z Haugesundu. Den před Wallemem doplnil kádr sešívaných stoper Sheriff Sinyan po vypršení smlouvy v Molde.

„Proti Christosovi i Igohovi jsem hrál, ale osobně je neznám. Těším se, až se poznáme. Je skvělé tu mít Christose jako dalšího Nora, pomůže mi. Je to dobře a jsem rád, že se ukazuje, že od příchodu dělají správné věci. Daří se jim," radoval se Wallem.

Reklama