Hlavní obsah

Slavia přivádí z Norska stopera, o kterého stála dva roky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavia opět zalovila na severu Evropy a hlásí příchod stopera, kterého měla dlouho v merku, ale nepovedlo se jí ho přivést dřív. Do klubu z Edenu přichází po konci smlouvy v norském Molde šestadvacetiletý obránce Sheriff Sinyan. Gambijec narozený v Norsku podepsal roční smlouvu s dvouletou opcí. Důvod takto postaveného kontraktu? Nejistý zdravotní stav Sinyana.

Foto: Petr Končal / SK Slavia Praha.

Obránce Sheriff Sinyan je novou posilou fotbalové Slavie.

Článek

Sešívaní nejčerstvější akvizici věří, trenérský štáb Jindřicha Trpišovského je o schopnostech nové posily přesvědčený. Ostatně červenobílí se o Sinyana zajímali dva roky, a i když se za tu dobu s Molde na transferu nedohodli, jejich interes vytrval.

„Po rozhovorech s trenérem a sportovním ředitelem jsem se v klubu cítil žádaný, je to dobré spojení. Fotbal, kterým se Slavia prezentuje, je velmi atraktivní, bude mi sedět. O tom jsem přesvědčený," řekl pro klubový web Sinyan.

Problémem je zdravotní stav pětinásobného reprezentanta Gambie. Sinyan má za sebou v kariéře dvě dlouhé pauzy, tu první kvůli problémům s kolenem, druhou kvůli potížím s achilovkou. Kvůli trablům s achilovkou nehrál rok a půl a na trávník se vrátil letos na konci května.

Do Slavie ale fit nepřichází, limitují ho svalové problémy. Výhled, který sešívaní nastínili, je následující: Sinyan by měl angažmá v Edenu začít za dva týdny v péči lékařů a fyzioterapeutů, poté se připojí do Trpišovského party. Na hřišti by se mohl podle předpokladů červenobílých objevit „v horizontu tří měsíců".

„Není tajemstvím, že jsem si kvůli zranění prožil náročný rok. Nyní už se ale cítím mnohem lépe. Jsem rád, že tady mohu být, že se můžu poprat s novou výzvou a zlepšit svou hru. Za poslední rok jsem se toho hodně naučil a teď jsem tady, abych udělal další krok," popsal své problémy Sinyan.

Slavia si ligu prohrála sama. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Sheriffa sledujeme dlouhodobě a jsme si vědomi dílčího rizika, které tímto příchodem podstupujeme. Nad aktuálním zraněním však převyšuje víra trenérů a nás všech v jeho potenciál. Máme na něj pouze kladné reference. Věříme mu, chceme to zkusit a dohodli jsme se na férových podmínkách pro obě strany. Věřím, že díky péči slávistických lékařů a fyzioterapeutů vyběhne na trávník v plné síle co nejdříve," uvedl slávistický sportovní ředitel Jiří Bílek.

Co mají být přednosti obránce, který předtím prošel týmy Oppsale, Holmlie a Lillestrømu? Velká síla v osobních soubojích, dobrý pohyb a kvalitní rozehrávka. Takové požadavky Trpišovský na střední obránce má, úspěšnost v osobních soubojích v zadních řadách v minulé sezoně Slavii nejednou limitovala.

Foto: Petr Končal / SK Slavia Praha.

Fotbalový obránce Sheriff Sinyan zapózoval po příchodu do Slavie jako šerif.

„Mou předností je výstavba hry – vyvezení míče a propojení záložní a útočné řady. V defenzivě nejčastěji těžím z rychlosti, to je můj nejsilnější atribut," charakterizoval sám sebe gambijský stoper.

Pokud byl Sinyan zdravý, patřil mezi důležité hráče Molde, za které během tří let nastoupil do dvaašedesáti soutěžních zápasů a vstřelil v nich tři góly. Podílel se na zisku norského poháru, které Molde vyhrálo v roce 2022. V evropských pohárech si připsal třináct startů.

Trpišovský má na post stopera k dispozici momentálně Igoha Ogbua, Tarase Kačarabu, Aihama Ousoua, Tomáše Holeše, Tomáše Vlčka a Ondřeje Kričfalušiho.

Související témata: