Hlavní obsah

Další Didibův zkrat. Strašná blbost, budeme ho řešit, nebral si po prohře s Brnem servítky zlínský kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do druhé půle ligového zápasu s brněnským nováčkem nastupovali fotbalisté Zlína na svém stadionu s obrovskou touhou smazat jednogólové manko, ale další zkrat defenzivního záložníka Didiby krátce po pauze jim vzal vítr z plachet.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Joss Didiba ze Zlína a Miloš Kratochvíl z Jablonce.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Kamerunec, který se nechal v závěru utkání 4. kola s Jabloncem za kopnutí do ležícího Kratochvíla zbytečně vyloučit, se vrátil v sobotu na hřiště po vypršení trestu, tentokrát nesmyslně tvrdě narazil ve svém velkém vápně do záložníka Zbrojovky Součka. A to v momentě, kdy měl brankář Ševců Rakovan míč pod kontrolou. Brněnský Řezníček penaltu bezpečně proměnil.

Za dalších deset minut si Didiba vstřelil smolný vlastní gól, když se snažil odvrátit míč po Hladíkově centru do bezpečí, aby nemohl zakončovat nabíhající Ševčík. Hosté tak rázem vedli 3:0, a přestože si závěr zápasu notně zkomplikovali, odvezli si za vítězství 3:2 všechny tři body.

Zlíňané naopak po čtyřech ligových duelech bez porážky v řadě v moravské bitvě před svými fandy padli. "Přihodilo se to už podruhé, budeme Didibu řešit," měl jasno kouč Jan Jelínek.

Vysvětlil, proč ho hned po jeho zbytečném faulu, jímž daroval Brnu pokutový kop, nestáhl ze hřiště. "Já totiž vůbec nevěděl, že ta situace byla o něm. Nejdřív jsem myslel, že se píská nedovolený zákrok na Rakovana. Předpokládal jsem, že mu někdo ze Zbrojovky bránil ve výkopu. Byl jsem poté překvapený, že VAR určil, že se proti nám kope desítka. Až po zhlédnutí záznamu jsem si po utkání ověřil, jak to všechno bylo. Od Didiby to byla strašná blbost," nebral si servítky trenér Ševců.

Ohledně vlastňáku se však Jelínek Didiby zastal. "Snažil se tu situaci zachránit. Druhá věc je, že ji nevyřešil dobře. Za ním byl ale Ševčík připravený zakončit," nebyl v tomto případě vůči hříšníkovi zdaleka tak příkrý.

Kapitán zlínských fotbalistů Václav Procházka prozradil, že bezprostředně po utkání nikdo ze spoluhráčů Didibovi v kabině nic nevyčítal. "Měli jsme těžké hlavy ze ztráty bodů. V šatně bylo cítit veliké zklamání. Vyříkáme si to v neděli," plánoval zkušený stoper.

Jelínek ocenil, že jeho mužstvo ani za krajně nepříznivého stavu 0:3 nesložilo zbraně. "Ze všech sil jsme se snažili s výsledkem ještě něco udělat. Honili jsme to ovšem na poslední chvíli. Snížili jsme na jednobrankový rozdíl a ze zápasu bylo nakonec drama, avšak vyrovnat jsme už nestihli. Chtěli jsme domácí výhrou potvrdit předchozí plichtu na Spartě, ale bohužel se nám to nepodařilo. Příležitosti, jaké umí proměnit útočník Zbrojovky Řezníček, my zahodíme. V předchozích ligových kolech se zdálo, že nabíráme dech, avšak nezdarem s Brnem jsme udělali zase úkrok zpátky," smutnil Jelínek.

Reklama

Související témata: